Terug naar het overzicht

Jaarwisseling 2021/2022

Van vrijdag 31 december op zaterdag 1 januari hopen we met elkaar – in kleine kring – een gezellige jaarwisseling te vieren. Houdt u rekening met de geldende corona maatregelen?

We informeren u hierbij over een aantal belangrijke zaken die rond de jaarwisseling gelden.

Afsluiten (ondergrondse containers)

De ondergrondse containers voor restafval en GFT in de centra van de dorpen worden afgesloten van vrijdag 31 december 17.00 uur tot zaterdag 1 januari 7.00 uur. Dit gebeurt automatisch. Voor de veiligheid van omwonenden vragen wij u om geen afval naast de containers te plaatsen.

Overige containers in de woonwijken en bossen worden eerder al handmatig afgesloten.

Afsluiten parkeergarage Dronten

De toegang van de garage voor autoverkeer en de in- en uitgangen van de traphuizen zijn vanaf 31 december afgesloten. Parkeert u uw voertuig voor die dag buiten? De parkeergarage wordt na de jaarwisseling opgeknapt en blijft daarom tot 1 februari 2022 afgesloten. 

Losse spullen en materialen opbergen

Om te voorkomen dat spullen als tuinstoelen of bloembakken tijdens de jaarwisseling uit uw tuin verdwijnen of vernield worden, vragen wij u om ze uit het zicht te plaatsen of in een afgesloten ruimte op te bergen. Hetzelfde geldt voor (bouw)materialen op bouwplaatsen.

Gemeentehuis en Milieustraat

Op vrijdag 31 december sluit het Huis van de Gemeente om 14:00 uur. De milieustraat is zaterdag 1 januari gesloten.

Spoedmeldingen tussen 14.00 en 17.00 uur kunt u doorgeven via het algemene nummer 14 0321.

Carbid afsteken

Rond de jaarwisseling mag carbid afgestoken worden. Dit mag alleen op de daarvoor geldende tijden en op de aangewezen plaatsen. Houd bij het afsteken van carbid voldoende afstand en houd vooral rekening met elkaar en met dieren. Kijk op deze pagina waar en wanneer je carbid mag afsteken. Vuurwerk mag niet worden afgestoken. Er geldt een landelijk vuurwerkverbod.