Terug naar het overzicht

Rob Hammenga benoemd tot nieuwe gemeentesecretaris Dronten

Rob Hammenga (41) wordt vanaf 9 september 2024 de nieuwe gemeentesecretaris van gemeente Dronten. Hij volgt Jan Dirk Pruim op, die sinds januari 2023 waarnemend gemeentesecretaris is.

Hammenga is geboren in Groningen en is momenteel nog concerncontroller en manager bij gemeente Hengelo. Hij werkte eerder onder andere voor gemeente Meppel en adviesbureau Nautus en studeerde Bestuurskunde aan de Avans Hogeschool in Den Bosch. Hij voltooide in 2009 de masteropleiding Bestuurskunde aan de Universiteit van Tilburg.

Het college: “We zijn blij met de komst van Rob Hammenga naar Dronten. Hij is betrokken, empathisch en een bekwame sparringpartner voor het college. Hij beschikt over de juiste kennis, ervaring en competenties die aansluiten bij onze ambities als gemeente.”

Start per 9 september 2024

Rob Hammenga start op 9 september en ziet Dronten als een mooie uitdaging: “In Dronten zie ik een veelzijdige en ambitieuze gemeente die op alle vlakken wil ontwikkelen. Ik kijk er ontzettend naar uit in september te starten en de collega’s en Biddinghuizen, Dronten en Swifterbant te leren kennen.”

De gemeentesecretaris maakt geen deel uit van het college, maar is de eerste adviseur van het college. De gemeentesecretaris is daarnaast het hoofd van de ambtelijke organisatie.