Terug naar het overzicht

Defqon.1 2024 - Terugblik

De organisatie van Defqon.1 Weekend Festival blikt terug op een bijzondere 2024 editie van het evenement, dat plaats vond van donderdag 27 juni tot en met zondag 30 juni. Het evenement verwelkomde 100.000 bezoekers uit ruim 100 verschillende landen, waarvan 55.000 op de camping verbleven.

Sander Bijlstra, managing director Q-dance: “We kijken met dankbaarheid terug op een bijzondere editie van Defqon.1. De samenkomst van onze ‘One Tribe’ is en blijft uniek. Dat een bezoeker ons is ontvallen raakt ons tegelijk diep en onze gedachten gaan uit naar de familie en vrienden.”

Burgemeester Jean Paul Gebben: “Eerst wil ik noemen dat ik meeleef met de familie en vrienden van de overleden bezoeker. Mijn dank gaat uit naar de betrokken hulpdiensten die snel gehandeld hebben, ondanks de droevige afloop. Ook tijdens de rest van het evenement hebben zij enorm hard gewerkt om samen met de organisatie alles in goede banen te leiden. We kunnen verder terugkijken op een soepel verlopen festivalweekend.”

De politie spreekt over een goed verlopen editie. Er waren minder incidenten en minder aanhoudingen ten opzichte van vorig jaar en weinig verkeersopstoppingen.

Geluid

De Omgevingsdienst Flevoland & Gooi- en Vechtstreek (OFGV) heeft op alle vier avonden metingen uitgevoerd. Hieruit zijn geen overschrijdingen geconstateerd. De OFGV heeft namens gemeente Dronten de ontvangen klachten in behandeling genomen. Deze klachten zijn telefonisch en per e-mail ingediend bij de OFGV en gemeente Dronten zelf. Tijdens het evenement zijn 145 klachten binnengekomen. Eén betreft een verkeersklacht en de andere klachten gingen over geluid. De uitkomst van de metingen en klachten worden geanalyseerd en maken onderdeel uit van de integrale evaluatie.