Actueel

RSS

Gratis compost Gemeentewerf

Op zaterdag 25 maart 2023 kunt u gratis compost ophalen op de Gemeentewerf.

Raadsleden in gesprek met jongeren

Praat mee over de toekomst van Dronten. De gemeenteraad doet naast het gericht aanschrijven van jongerenorganisaties en verenigingen ook een bredere oproep aan mensen die willen deelnemen aan een van deze gesprekken op 29 maart. Aanmelding kan via griffie@dronten.nl.

Wereldpoëziedag

Vandaag, 21 maart, is het Wereldpoëziedag! Onze stadsdichter Marjolein Westendorp schreef daarom een nieuw gedicht over de bibliotheek.

College Dronten geeft richting aan groei

Dinsdag 14 maart stelde het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Dronten de visie vast op de groei van Dronten tot aan 2050. Daarmee staat ook een aantal nieuwe woningbouwlocaties op de kaart.

Liveblog Provinciale Staten- en waterschapsverkiezingen 2023

In dit liveblog delen we tussentijdse opkomstcijfers en nieuws over het verloop van de verkiezingen in gemeente Dronten.

“Beter een goede buur dan een verre vriend”!

“Buren ontmoeten Buren” voor ondernemers gevestigd in Swifterbant. Donderdagavond 16 maart 2023

Opvanglocatie Koetshuis gesloten

Het Koetshuis in Biddinghuizen, dat tijdelijk fungeerde als (nood)opvang voor vluchtelingen uit Oekraïne, sluit deze week haar deuren.

Familie Hage Beste Buur van Dronten

Leen en Ans Hage werden gisteren uitgeroepen tot Beste Buur van Dronten 2022! Ze werden in het zonnetje gezet door MDF Buurtbemiddeling en Samen Actief van de gemeente Dronten.

Actie giro 555

Het college van Dronten heeft ervoor gekozen geen gemeentelijke middelen in te zetten om een financiële bijdrage te leveren aan giro 555. Dit is in lijn met ons beleid zoals dat ook eerder bij landelijke inzamelacties voor nationale en internationale rampen is gevolgd.