Actueel

RSS

Aftrap nieuwe competitie educatieve game HackShield

Vandaag hebben burgemeester Jean Paul Gebben en buitengewoon opsporingsambtenaar (boa) Dennis Goedhart op openbare basisschool de Aquamarijn de aftrap gegeven voor een nieuwe HackShield competitie. De competitie is bedoeld om kinderen tussen 8 en 12 jaar digitaal veiliger te maken door ze te motiveren om de gratis educatieve game HackShield te spelen en Junior Cyber Agent te worden.  

GBLT stuurt aanslagbiljetten voor de gemeente- en waterschapsbelasting

Op 19 en 20 september krijgt een deel van de huishoudens in onze gemeente het aanslagbiljet voor de gemeente- en waterschapsbelasting. Hierop staat ook de WOZ-waarde. Het aanslagbiljet wordt verstuurd door GBLT met datum van 30 september.

Wandelen met dorpswethouder van Swifterbant

Woon jij in Swifterbant? Dan gaat dorpswethouder Peter Duvekot graag met je in gesprek tijdens een wandeling!

Waar doet u uw boodschappen?

De gemeente Dronten vindt het belangrijk dat het aanbod van winkels en horeca in de winkelcentra aansluit bij de wensen en behoeften van de inwoners. Om hier zicht op te hebben doet de gemeente mee aan provinciaal onderzoek naar winkelgedrag.

(Ver)bouwplannen? De wet verandert!

Vanaf 1 januari 2024 - het moment dat de Omgevingswet in werking treedt - bestaan er geen bestemmingsplannen meer. Er is dan één omgevingsplan

Energiecoaches helpen inwoners op weg bij energievragen

Vanaf deze week staan er 14 enthousiaste vrijwilligers uit de gemeente Dronten klaar om inwoners te adviseren over energiebesparing in huis.

Aangepaste openingstijden 7 september Huis van de gemeente en milieustraat

Het Huis van de Gemeente, het klantcontactcentrum en de milieustraat zijn op 7 september vanaf 15.30 uur gesloten.

Biggenmarkt Aeres Hogeschool Dronten

Op woensdag 6 september om 9.00 uur vindt de jaarlijkse biggenmarkt van Aeres Hogeschool Dronten plaats op het Meerpaalplein in Dronten. Kom langs en doe een bod! De opbrengst gaat naar een goed doel.

Inloop gebiedsregisseurs Biddinghuizen en Swifterbant gaat weer van start

Begin september start de inloop van de gebiedsregisseurs voor Swifterbant en Biddinghuizen.