Actueel

RSS

Succesvolle gesprekken tijdens Week van het buitengebied

Succesvolle gesprekken tijdens Week van het buitengebied

Informatiebijeenkomst 'Ruimte voor Defensie'

Defensie houdt vanaf juni 2024 informatiebijeenkomsten over de ruimte die ze in Nederland nodig heeft. Dit gebeurt per provincie/regio. De informatiebijeenkomst in Flevoland vindt plaats op donderdag 27 juni bij Van der Valk Hotel Almere.

Toekomstvisie Dronten 2050 overhandigd aan Gemeenteraad

Afgelopen zaterdag, 22 juni 2024, heeft het Dronter Toekomstberaad 2050 zijn visievoorstellen officieel overhandigd aan Chantal Sijtsma, voorzitter van het presidium van de gemeenteraad van Dronten. Deze feestelijke gebeurtenis markeert het einde van een intensief proces waarin een gelote groep inwoners met enthousiasme en toewijding heeft gewerkt aan voorstellen over de toekomst van onze gemeente.

Flevolandse gemeenten ontvangen Europese subsidie voor arbeidsmarkttoeleiding

De minister voor Armoedebeleid, Participatie en Pensioenen heeft ESF-subsidie toegezegd aan de gemeente Almere, die als centrumgemeente van de arbeidsmarktregio Flevoland voor 2022 t/m 2023 een aanvraag een aanvraag voor ESF+ 2021-2027 heeft ingediend voor alle gemeenten.

Gemeente Dronten lanceert Sleutelproject Swifterbant

De gemeente Dronten zet een belangrijke stap richting een blijvend leefbaar en toekomstbestendig en Swifterbant met de start van het Sleutelproject Swifterbant.

Op de buitenspeeldag ervaren kinderen hoe leuk en gezond buitenspelen is!

Woensdag 12 juni 2024 stond in het teken van de Nationale Buitenspeeldag. In de gemeente Dronten waren er op vijf verschillende locaties leuke activiteiten georganiseerd door de Buurtsportcoaches van Sport in Dronten en De Meerpaal.

Update woning Dahliastraat

Na een explosie in de Dahliastraat eind mei heeft burgemeester Gebben, in nauw overleg met de politie en het Openbaar ministerie, besloten de woning voor twee weken te sluiten.

Uitnodiging Veteranenavond 2024

Uitnodiging voor de in de gemeente Dronten woonachtige actief dienende en post-actieve veteranen

Week van het buitengebied

Van 10 tot en met 14 juni 2024 is het de Week van het buitengebied. Dit buitengebied is helaas aantrekkelijk voor criminele activiteiten. Door het beperkte toezicht en grote anonimiteit, krijgen criminelen de kans om ongestuurd hun gang te gaan.

Europese Parlementsverkiezingen 2024 - Opkomst 46,78%

Vandaag zijn de verkiezingen voor het Europees Parlement. Én elke stem telt, stemmen dus!