Actueel

RSS

Uitkomst enquête jaarwisseling: 64% ervaart geen vuurwerkoverlast

Het college van Dronten heeft onderzoek laten doen naar de beleving van het afsteken van vuurwerk en carbid. Het hoge aantal van 2826 respondenten heeft de enquête op dronten.ikpraatmee.nl ingevuld. Daarvan geeft 64% aan geen overlast te ervaren bij het afsteken van vuurwerk.

Thank a Farmer Day: ‘Agrofood Dronten volop in beweging’

Vandaag, dinsdag 12 oktober is het internationale ‘Thank a Farmer Day’. Dé dag in het jaar om aandacht te vragen voor onze voedselproducenten.

Gemeente, horeca en politie tekenen nieuw horecaconvenant

Maandag 11 oktober ondertekenden burgemeester Gebben, de heer Hoekman namens Koninklijke Horeca Nederland en de heer Wilbrink namens Politie Midden Nederland een nieuw horecaconvenant.

Junior Cyber Agents gezocht: inloopmiddagen digitale veiligheid

Cybercriminaliteit is een groeiend probleem, ook in gemeente Dronten. Daarom doen wij mee aan HackShield. Samen met politie Dronten roepen we via deze video kinderen van 8 tot en met 12 jaar op om de game HackShield te spelen. Op dinsdag 12, woensdag 13 en donderdag 14 oktober zijn er in de FlevoMeer bibliotheken inloopmiddagen over digitale veiligheid. Iedereen, jong of oud is van harte welkom! Speciaal voor kinderen van 8 tot en met 12 jaar staan er computers en tablets waarop de game HackShield gespeeld kan worden.

Dronten: onderscheid naar één- en meerpersoonshuishoudens in afvalstoffenheffing

Met ingang van volgend jaar wijzigt de verdeling van de afvalstoffenheffing naar een tarief voor één- en een tarief voor meerpersoonshuishoudens.

Onderzoek waterkwaliteit De Munten en De Gilden

Samen met Hengelsportvereniging Lelystad Dronten onderzoeken zij de oorzaak van de algenbloei. 

Bladruimen

De herfst is begonnen, dus we gaan weer bladruimen.

Bijeenkomst Inkoop en aanbesteding

Gemeente Dronten en Ondernemersvereniging De Driehoek (OVDD) organiseren op 7 oktober a.s. een bijeenkomst voor ondernemers uit de gemeente Dronten waarin het thema inkoop en aanbesteden aan de orde komt.

Verkeershinder tijdens NCK tijdrijden 2 oktober 2021

Morgen (zaterdag 2 oktober) is weer het Nederlands Club Kampioenschap wielrennen in de gemeente Dronten.