Actueel

RSS

Buren ontmoeten Buren: Ontmoet andere ondernemers uit Biddinghuizen

Gemeente Dronten nodigt alle lokale ondernemers uit Biddinghuizen uit voor een unieke gelegenheid om elkaar beter te leren kennen. Onder het motto "Beter een goede buur dan een verre vriend" organiseert de gemeente de bijeenkomst "Buren ontmoeten Buren" voor ondernemers uit Biddinghuizen.

De Poort in Swifterbant wordt éénrichtingsverkeer!

De Poort in Swifterbant wordt in april éénrichtingsverkeer, het gaat om het deel vanaf De Zuidsingel in de richting van De Zoom.

'Als wij in gesprek gaan, hebben we echt oor voor een mens die het moeilijk heeft'

Woon je in een sociale huurwoning van OFW en maak je je zorgen over het betalen van je huur? Blijf niet zitten met je zorgen, maar zet de eerste stap en neem contact op met Monique of Fadoua van OFW.

Advies op maat

Hoe isoleert u uw huis eenvoudig voor een aangename temperatuur en een lagere energierekening? Hoe kunt u van het gas af en wat is er nog meer mogelijk? Vraag een advies van een energiecoach. Hij of zij komt bij u thuis en kijkt wat u kunt doen.

Het MFC Swifterbant (De Kombuis) is geopend!

De feestelijke opening vond plaats op 6 april. De nieuwe naam, De Kombuis, werd onthuld door wethouders Van Bergen en Duvekot samen met de inwoners die de naam hebben bedacht.

Hoe ziet het centrum van Dronten er binnenkort uit?  17 april inloopbijeenkomst in de Meerpaal

Hoe ziet het centrum van Dronten er binnenkort uit? Bekijk de plannen en ga erover in gesprek tijdens de inloopbijeenkomst op 17 april 2024.

Stel uw vragen over de hoogspanningsverbinding

TenneT en het ministerie van Economische Zaken en Klimaat bouwen een extra hoogspanningsverbinding tussen Diemen, Lelystad en Ens. Op donderdag 11 april van 11-17.00 uur zijn er medewerkers van TenneT zijn aan het werk aan De Rede 36. U bent van harte welkom om binnen te lopen en vragen te stellen over de hoogspanningsverbinding.

Opening Multi Functioneel Centrum Swifterbant 6 april

Het Multi Functioneel Centrum (MFC) in Swifterbant opent zaterdag 6 april haar deuren voor alle inwoners van Swifterbant! Dit centrum wordt een prachtige plek in het dorp met daarin onder andere De Meerpaal, FlevoMeer Bibliotheek, Coloriet Dagcentrum Het Pluspunt en verschillende plaatselijke verenigingen.

Dronten sluit zich aan bij NK Tegelwippen 2024

Van 21 maart tot en met 31 oktober 2024 vindt het NK Tegelwippen plaats. Dit initiatief moedigt mensen aan om tegels te wippen in de eigen voor-, achter- of geveltuin en groen daarvoor in de plaats te planten. Ook gemeente Dronten gaat de strijd aan met de verstening om zo bij te dragen aan een gezonde leefomgeving voor mens, plant en dier.