Actueel

RSS

Avondsluiting en strengere maatregelen overdag

Het aantal coronabesmettingen is nog nooit zo hoog geweest als in de laatste weken. Daarom grijpt het kabinet in, met strengere maatregelen.

Ondernemersnieuwsbrief - November 2021

In deze elfde gezamenlijke nieuwsbrief hebben we informatie verzameld vanuit de actualiteiten rondom Covid-19. Een volgende nieuwsbrief geven we uit op het moment dat de situatie erom vraagt.

Besmettingen moeten omlaag: strengere regels om contacten te beperken

Het kabinet neemt strengere maatregelen om de sterke stijging van het aantal coronabesmettingen terug te dringen en verdere overbelasting van de zorg te voorkomen. Besmettingen ontstaan door contacten tussen mensen.

Geldwijzer 18+

Wethouder Peter van Bergen mocht afgelopen maandag het eerste Geldwijzer 18+ boekje overhandigen. Hierin staat een stappenplan, tips en links over over studeren, werken, wonen, aansprakelijkheid, zorgverzekering en toeslagen.

Een levende tuin begint bij de bodem

De bodem is misschien wel het belangrijkste onderdeel van jouw tuin: goede grond zit namelijk vol met leven en dat is de basis van een levende tuin.

Waar laat jij je hond uit?

t hondenuitlaatbeleid is veranderd. Het merendeel van de hondenbezitters en begeleiders is bekend met de nieuwe regels en handelt ook zo. Daar zijn we heel blij mee! Een klein deel kent de regels mogelijk nog niet.

Primeurs op landelijke dag Stichting Langs de zijlijn

lijke dag van Stichting Langs de zijlijn in de Meerpaal op 30 oktober 2021 is er aandacht voor de gevolgen voor kinderen van ouders met kanker.

Gemeenteraad Dronten wil experimenteren

Door het uitwisselen van informatie, elkaar overtuigen en de besluitvormende raadsvergadering meer uit elkaar te trekken, wil de gemeenteraad de kwaliteit van het debat versterken. De gemeenteraad gaat in de maanden november en december van 2021 daarom meer experimenteren met de manier van werken en vergaderen.

Gebben: Stop verhuftering en geweld!

Burgemeester Jean Paul Gebben reageert met afschuw op de zware mishandeling van twee ambulance-medewerkers afgelopen dinsdag in Biddinghuizen.