Actueel

RSS

Inspiratiesessie Nieuwe Politiek met Eva Rovers

Op 7 december 2022 geeft Eva Rovers, directeur Bureau Burgerberaad en journalist van de Correspondent, een inspiratiesessie over nieuwe politiek en bestuurlijke vernieuwing. U bent hier van harte welkom!

Dronten start met actieplan armoedebestrijding

De huidige energie- en inflatiecrisis raakt iedereen in Nederland. Steeds meer mensen zien dat hun besteedbaar inkomen voor een groot deel op gaat aan de energierekening en de dagelijkse boodschappen. In Dronten streven we er naar dat iedereen in ieder geval een minimale inkomenszekerheid heeft en dat iedereen kan blijven mee doen. Daarom zetten we een stap extra in de bestrijding van armoede met de uitvoering van een actieplan.

Twee Dronter ondernemers blikken terug en vooruit

Twee totaal verschillende Dronter ondernemers. De een runt een bakkerij en de ander een installatiebedrijf. Wat ze delen? Dat hun (groot)ouders begin jaren 60 van de vorige eeuw op een kale vlakte hun bedrijf begonnen én meehielpen om de samenleving op te bouwen. Koene Tietema van bakkerij Tietema en Remko Bosma van Wouda Installatietechniek blikken terug en vooruit.

Inspiratiesessie 'Dealen met een dynamische arbeidsmarkt'

Kom naar de inspiratiesessie voor MKB-ondernemers uit Dronten, Noordoostpolder en Urk op 23 november 2022 over de uitdagingen op de arbeidsmarkt.

Zeer geslaagde informatiebijeenkomst buurt AED

Een groep buurtbewoners van ongeveer 35 mensen heeft op zaterdag 12 november een zeer geslaagde informatiebijeenkomst bijgewoond die in het teken stond van de introductie van een buurt AED aan de Gamander in Dronten-Zuid.

Samen Actief brengt de buurt weer in kerstsfeer

Wil jij je buurt ook in kerstsfeer brengen? Vanaf maandag 21 november is het weer mogelijk om je met de buren in te schrijven voor een kerstboom. Een kerstboom optuigen met de buurt draagt bij aan verbetering van de leefbaarheid.

Bomenroute op begraafplaats De Wissel

Op begraafplaats De Wissel te Dronten is een bomenroute van ongeveer 1 kilometer uitgezet langs 30 verschillende bomensoorten. Op woensdag 2 november 2022 heeft wethouder Hillebregt de route geopend door het eerste bordje met QR-code te onthullen en de code te scannen.

Gebiedsregie gestart voor Swifterbant en Biddinghuizen

De gemeente wil meer gaan werken vanuit vragen die in de dorpen leven. Daarom zijn twee gebiedsregisseurs aangesteld die werken voor de dorpen Swifterbant en Biddinghuizen. Het is een proef van een jaar. Als dit goed loopt dan starten we hier ook mee in Dronten volgend jaar.

Introductiebijeenkomst klimaatcursus

Maak jij je zorgen over klimaatverandering? Wil je iets doen, maar weet je niet zo goed hoe? Dan is de Klimaatcursus ‘De groene verandering’ misschien wel wat voor jou! Op maandagavond 14 november is er een introductiebijeenkomst over de klimaatcursus in Dronten.

Vergroening dorpscentra

De dorpscentra van de gemeente Dronten worden groener gemaakt met de aanleg van bloemenmengsels en sierplantsoenen. De werkzaamheden door aannemer Loohorst Lanscaping beginnen in week 43.