Actueel

RSS

Afstudeeronderzoek Lars Scheper - Communicatie en Participatie

In februari 2023 is Lars Scheper begonnen met zijn afstudeeronderzoek voor de gemeente Dronten. Dit onderzoek gaat over communicatie en participatie binnen de gemeente.

Dronten kijkt terug op bevlogen jaar en bouwt verder

Jaarstukken 2022. 2022 tekent zich voor gemeente Dronten als een bevlogen jaar. Bevlogen door inzet op armoedebeleid, jeugdbeleid, de regionale energietransitie, de woningbouwopgave en het versterken van de dienstverlening.

Tuinheldenverkiezing gelanceerd

Vandaag op de Internationale Dag van de Biodiversiteit lanceert gemeente Dronten de Tuinheldenverkiezing.

Historisch besluit over de groei van Dronten

Dronten maakt zich op voor de toekomst. Op 11 mei 2023 stelde de gemeenteraad de visie “Richting aan groei” vast. Met deze visie toont de gemeente Dronten zijn ambitie: groeien naar 60.000 inwoners in 2050 met een focus op zes ontwikkellocaties voor woningbouw. De gemeenteraad sprak van een historisch besluit. ‘De gemeente schrijft nu geschiedenis voor de toekomst van Dronten’, aldus één van de raadsleden.

Flevolandse norm schrikt criminelen af

De afgelopen twee jaar is meer dan 80% van de ambities gerealiseerd om ondermijning door criminele organisaties tegen te gaan. De zes Flevolandse gemeenten en de provincie trokken hiervoor samen intensief op, ook in beleid, om het criminelen zo moeilijk mogelijk te maken.

Fototentoonstelling 'Geweld hoort nergens thuis'

Op donderdag 11 mei 2023 om 15.30 uur opent wethouder Peter Duvekot de fototentoonstelling ‘Geweld hoort nergens thuis’ in FlevoMeer Bibliotheek Dronten.