Terug naar het overzicht

Het Beste Idee van Dronten bijna weer van start

Ook dit jaar gaat de gemeente Dronten op zoek naar originele initiatieven. Het Beste Idee van Dronten loopt van 1 maart tot en met 31 mei 2024. Het doel van Het Beste Idee van Dronten is om originele vrijwilligersinitiatieven die gericht zijn op het versterken van inwoners van Dronten die in armoede leven, schulden hebben of zich eenzaam voelen, eenmalig te ondersteunen. Dit jaar zoeken we naar ideeën rond het thema ‘Goed in je vel’.

Bent u ondernemer en heeft u een idee zonder winstoogmerk? Of bent u betrokken bij een vereniging, school of een maatschappelijke organisatie? Heeft u een idee dat past bij het doel en thema van Het Beste Idee van Dronten? Dien uw idee dan uiterlijk 31 mei 2024 in. Alle originele initiatieven die voldoen aan de criteria (zie hiervoor de website van gemeente Dronten) worden gewaardeerd met een opstartsubsidie van maximaal € 5.000.

Thema HBIVD 2024: Goed in je vel
Deze editie is er voor het eerst een thema vastgesteld. Voor 2024 vraagt de gemeente ideeën aan te dragen rond het thema ‘Goed in je vel’. Dit thema gaat niet alleen om lichamelijke gezondheid, maar ook mentaal welbevinden, zingeving, kwaliteit van leven, dagelijks functioneren en meedoen. Iedereen weet wat gezond leven is. Maar door hoge en/of langdurige stress vanuit armoede, geldzorgen of door gevoelens van eenzaamheid zijn gezonde keuzes veel moeilijker te maken. Voor Het Beste idee van Dronten zoeken we ideeën die daarbij ondersteunen.

Meer informatie?
Meer informatie over Het Beste Idee van Dronten, de criteria en het subsidieformulier (vanaf 1 maart) vindt u op deze website van de gemeente (zoek op Beste Idee). Op donderdag 18 april 2024 en op donderdag 2 mei 2024 zijn er informatieavonden over Het Beste Idee op het Serviceplein in De Meerpaal. Van harte welkom!