Terug naar het overzicht

Dronten in 12 straten groen

Het nieuwe metamorfose-programma 12 straten groen gaat zaterdag 2 september om 19.00 uur van start op NPO 1 en gemeente Dronten doet mee! Buurtbewoners van twaalf verschillende gemeentes uit alle provincies in Nederland steken de handen uit de mouwen om hun straat met elkaar te vergroenen.

In twaalf afleveringen komen bewoners samen om een compleet plan te maken: van straatontwerp, tegels wippen tot aan het aanplanten, snoeien en bloeien. Niet alleen de straten worden groener, ook bewoners leren elkaar steeds beter kennen. Samen moeten ze de klus klaren.

๐—š๐—ฟ๐—ผ๐—ฒ๐—ป๐˜€๐˜๐—ฒ ๐˜€๐˜๐—ฟ๐—ฎ๐—ฎ๐˜ ๐˜ƒ๐—ฎ๐—ป ๐—ก๐—ฒ๐—ฑ๐—ฒ๐—ฟ๐—น๐—ฎ๐—ป๐—ฑ
In totaal wordt er een jaar keihard gewerkt om alle straten om te toveren tot aantrekkelijke groene buurten. De deelnemende gemeenten zijn: Alphen aan de Rijn, Arnhem, Assen, Den Oever (Hollands Kroon), Den Bosch, Dronten, Groningen, Hengelo, Leeuwarden, Maastricht, Terneuzen en Veenendaal. Na afloop van elke aflevering kan de kijker de straat cijfers geven op de onderdelen inzet, samenwerking en de uitwerking van het ontwerp. Stemmen kan via deze link.

12 straten groen is vanaf zaterdag 2 september wekelijks te zien om 19.00 uur bij KRO-NCRV op NPO 1 en op NPO Start. De eerste aflevering is in Den Oever, Noord-Holland. Meer lezen over de deelname van Dronten? Kijk op de website van IVN of KRO-NCRV.