Uw bedrijf vestigen in gemeente Dronten

Wilt u uw bedrijf in de gemeente Dronten vestigen? Er zijn allerlei mogelijkheden op onze bedrijventerreinen in Biddinghuizen, Dronten en Swifterbant. Wij bieden creativiteit, dynamiek en ambtenaren die met u meedenken. We zetten in op mensen die de mouwen op willen stropen.

Wat zijn de voordelen van een bedrijf in gemeente Dronten?

De voordelen voor u zijn:

  • u bent vanuit heel Nederland goed bereikbaar, omdat Dronten centraal ligt;
  • u krijgt een moderne locatie voor weinig geld. Onze bedrijventerreinen zijn ruim opgezet. En de grondprijzen zijn laag;
  • u kunt ook mooi wonen in Dronten.

Welke sectoren zijn belangrijk voor gemeente Dronten?

De sectoren Agrofood en Vrijetijdseconomie zijn erg belangrijk. We zien hier veel ruimte om te groeien. En veel van de werkgelegenheid in onze gemeente zit in deze sectoren. U leest hier meer over in onze Sociaal Economische Visie.

Hoe maken wij de gemeente aantrekkelijk voor ondernemers?

Ondernemers hebben een belangrijke plaats in Dronten. Daarom willen we ondernemen in Dronten aantrekkelijk maken. Daarin richten we ons op twee punten:

  1. we maken de kernen Dronten, Swifterbant en Biddinghuizen klaar voor de toekomst. Dit doen we samen met de ondernemers, winkeliers en vastgoedeigenaren in onze gemeente. In onze Retailvisie staat hoe we dit aanpakken. Per kern hebben we een actieplan. Daarin leest u welke uitdagingen er zijn. En wie welke rol heeft in de aanpak van die uitdagingen;
  2. meer bedrijven vestigen zich op onze bedrijventerreinen. Dit kunnen bedrijven buiten Dronten zijn, maar ook ons eigen bedrijfsleven. We willen hier bedrijven die lange tijd blijven. De gemeenteraad heeft hiervoor geld beschikbaar gesteld.

U leest hier meer over in onze Sociaal Economische Visie.