HackShield

Cybercriminaliteit is een groeiend probleem, dat merken we ook in gemeente Dronten. Daarom doet de gemeente Dronten mee aan HackShield. Samen met politie Dronten roepen we zoveel mogelijk kinderen van 8 tot en met 12 jaar op om de game HackShield te spelen. Met het spelen van de game kunnen kinderen Cyber Agents worden die online gevaar herkennen en kunnen voorkomen. Zo leren zij zichzelf en hun omgeving beschermen tegen cybercriminelen. 

In de game staan digitale veiligheid en educatie centraal. Kinderen leren spelenderwijs meer over de digitale wereld en online gevaar en worden getraind tot Cyber Agent. Cybercriminaliteit herkennen en voorkomen is niet alleen voor kinderen, maar voor veel mensen moeilijk. Ouders, grootouders, broers of zussen herkennen en voorkomen ook niet altijd de digitale gevaren die er zijn. Door de gratis game HackShield te spelen en Cyber Agent te worden leren kinderen hoe ze zichzelf én hun omgeving digitaal kunnen beschermen.

Gemeente Dronten heeft inmiddels al bijna 400 Junior Cyber Agents, mede dankzij een aantal scholen die bij de vorige competitie hebben meegedaan. Van 18 september tot 29 oktober 2023 loopt er een nieuwe competitie, waarbij wederom verschillende scholen in gemeente Dronten meedoen om HackShield onder de aandacht te brengen en in de klas te spelen. Thuis kunnen kinderen van 8 tot en met 12 jaar ook meespelen. Wie worden de beste Junior Cyber Agents van de gemeente Dronten? We sluiten de competitie eind oktober af met een huldiging van de beste spelers van 2023 door de burgemeester op 22 november 2023. Ook buiten deze periode kan er natuurlijk nog gewoon gespeeld worden.

Zijn uw kinderen Cyber Agents in de dop? Help hen mee zichzelf en hun omgeving digitaal veilig te maken door Cyber Agent te worden. Wijs hen op de game HackShield. Maak samen een account aan en download de app voor smartphone of tablet, of speel online.

Het aanmaken van een HackShield account is gratis. Na het invullen van uw woonplaats (gemeente Dronten is voldoende) en e-mailadres maakt uw kind kans om in de prijzen te vallen en gehuldigd te worden tot beste Cyber Agent van de gemeente Dronten. Het is niet verplicht om een e-mailadres en woonplaats in te vullen. Als uw kind wil meespelen om prijzen te winnen of uitgenodigd wil worden voor events is dit toevoegen wel nodig. Alleen dan kan HackShield contact met u opnemen als uw kind gewonnen heeft. Voor het toevoegen van een e-mailadres en/of gemeente is toestemming van een ouder-verzorger nodig. De gegevens worden uiteraard niet gedeeld met andere partijen. In de game HackShield kan niets gekocht worden en de game heeft geen advertenties.

Werkt u met (ouders/verzorgers van) kinderen of bezoeken zij uw locatie regelmatig? Help dan mee om kinderen en hun omgeving veiliger te maken door HackShield onder de aandacht te brengen. Voor promotiemateriaal kunt u contact opnemen met Esther Ehlting via 14 0321.

Video HackShield gemeente Dronten: