Waaks 2.0!

Iedereen wil graag veilig wonen en leven. Politie en gemeente doen al het mogelijke om de veiligheid te waarborgen, maar we kunnen het niet alleen. We hebben uw ogen en oren nodig!

Waaks 2.0 is een samenwerking tussen burgers, politie en gemeente. Hiermee willen we de veiligheid in de wijk verhogen en woninginbraak, auto-inbraak en andere vormen van criminaliteit tegengaan.

Waaks 2.0 is voor iedereen die dagelijks, vaak op gezette tijden, op straat rondloopt en de eigen wijk goed kennen. Ontstaan vanuit hondeneigenaren, maar nu voor alle burgers die graag wandelen en deelnemen aan buurtpreventieprojecten of Burgernet. Zij zijn vaak op de hoogte van wat er ‘reilt en zeilt’ in hun wijk. Hierdoor herkennen zij sneller verdachte situaties, zoals onverwachte personen in de tuin van de buren of personen die opvallend in auto’s kijken.

Herkent u zich in deze rol? Sluit dan aan bij Waaks 2.0! U bent de ogen en oren van de wijk. Als deelnemer krijgt u tips om extra alert te zijn op verdachte situaties en om een goede melding te doen bij de politie.