Wachtverhalen

We willen als gemeente Dronten 70% van de telefoontjes die op het KlantContactCentrum binnenkomen binnen 25 seconden beantwoorden.
Tijdens drukke momenten kan het gebeuren dat u langer moet wachten dan u van ons gewend bent.
Om het leed dat wachten heet te verzachten hebben wij korte verhalen ingesproken.
Zodra er een medewerker beschikbaar is wordt u geholpen. Het verhaal dat u hoort wordt afgebroken.
Bent u benieuwd naar de rest van het verhaal, dan kunt u deze hieronder teruglezen.

Chat en contactformulier
Wist u dat u uw vraag ook kunt stellen via de messenger chat op onze website www.dronten.nl. Ook buiten onze openingstijden. U kunt uw vraag stellen en dan gewoon doorgaan met waar u mee bezig was. U krijgt een melding als wij gereageerd hebben. De chat blijft staan. Wij reageren tijdens openingstijden binnen een half uur.
Heeft u minder haast met uw vraag, dan kunt u ook gebruik maken van ons contactformulier via www.dronten.nl/contact.

Roggebotsluis
De Roggebotsluis was het eerste echte dorp binnen de huidige gemeente Dronten. Roggebotsluis lag op een zandplaat en was daardoor een van de eerst drooggevallen gebieden. In Mei 1958 waren de eerste huizen klaar voor bewoning. Een ideale plek om vanaf daar de polder verder in te trekken en in gebruik te nemen. Drooggevallen land werd bewerkt, beplant en bebouwd.

Op de bodem van de zuiderzee
Dronten mag dan als gemeente meer dan een halve eeuw oud zijn. De bodem is veel ouder. Met de inpoldering werd drooggelegd wat soms eeuwen onder water had gelegen. In Flevoland werden 440 scheepswrakken, of delen daarvan gevonden. Daarmee is Flevoland het grootste droge scheepskerkhof ter wereld. Vindplaatsen in Flevoland zijn te herkennen aan rood-witte palen met een rood scheepje erbovenop. In gemeente Dronten staan verschillende van die palen op akkers.

Bestaan logo
Je kent ons logo misschien wel, die met de 7 meerpalen. Het logo is tot stand gekomen doordat Dronten vroeger zou bestaan uit 7 dorpen in plaats van alleen Dronten, Biddinghuizen en Swifterbant. Elke meerpaal zou voor een dorp staan. Het logo is in 1973 gemaakt. De meerpalen in het groen verwijzen naar de jonge groeiende gemeente.