HackShield

Cybercriminaliteit is een groeiend probleem, dat merken we ook in gemeente Dronten. Daarom doet de gemeente Dronten mee aan HackShield. Samen met politie Dronten roepen we zoveel mogelijk kinderen van 8 tot en met 12 jaar op om de game HackShield te spelen. Met het spelen van de game kunnen kinderen Cyber Agents worden die online gevaar herkennen en kunnen voorkomen. Zo leren zij zichzelf en hun omgeving beschermen tegen cybercriminelen. 

In de game staan digitale veiligheid en educatie centraal. Kinderen leren spelenderwijs meer over de digitale wereld en online gevaar en worden getraind tot Cyber Agent. Cybercriminaliteit herkennen en voorkomen is niet alleen voor kinderen, maar voor veel mensen moeilijk. Ouders, grootouders, broers of zussen herkennen en voorkomen ook niet altijd de digitale gevaren die er zijn. Door de game HackShield te spelen en Cyber Agent te worden leren kinderen hoe ze zichzelf én hun omgeving digitaal kunnen beschermen.

Zijn uw kinderen potentiële Cyber Agents? Help hen mee Cyber Agent te worden en wijs hen op de game HackShield via deze websiteKlik hier om de game gratis te spelen of download de app voor smartphone of tablet. Na invullen van een woonplaats, wordt er kans gemaakt op een officiële huldiging tot beste Cyber Agent van gemeente Dronten en of van Noordelijk Flevoland.

Werkt u met (ouders/verzorgers van) kinderen of bezoeken zij uw locatie regelmatig? Help dan mee om kinderen en hun omgeving veiliger te maken door HackShield onder de aandacht te brengen. Voor promotiemateriaal kunt u contact opnemen met Esther Ehlting via tel 14 0321.

Video HackShield gemeente Dronten – https://youtu.be/XUN5wHn0dpA