HackShield

Cybercriminaliteit is een groeiend probleem, dat merken we ook in gemeente Dronten. Daarom doet de gemeente Dronten mee aan HackShield. Samen met politie Dronten roepen we zoveel mogelijk kinderen van 8 tot en met 12 jaar op om de game HackShield te spelen. Met het spelen van de game kunnen kinderen Cyber Agents worden die online gevaar herkennen en kunnen voorkomen. Zo leren zij zichzelf en hun omgeving beschermen tegen cybercriminelen. 

In de game staan digitale veiligheid en educatie centraal. Kinderen leren spelenderwijs meer over de digitale wereld en online gevaar en worden getraind tot Cyber Agent. Cybercriminaliteit herkennen en voorkomen is niet alleen voor kinderen, maar voor veel mensen moeilijk. Ouders, grootouders, broers of zussen herkennen en voorkomen ook niet altijd de digitale gevaren die er zijn. Door de game HackShield te spelen en Cyber Agent te worden leren kinderen hoe ze zichzelf én hun omgeving digitaal kunnen beschermen.

De beste Cyber Agents van de gemeente Dronten worden op 8 december 2021 officieel gehuldigd. Tegelijk loopt er in de gemeentes Noordoostpolder en Urk een vergelijkbare campagne voor HackShield. Na de lokale huldiging strijden we verder en volgt er in de eerste helft van 2022 nog een huldiging van de beste Cyber Agent van Noordelijk Flevoland. 

Zijn uw kinderen potentiële Cyber Agents? Help hen mee Cyber Agent te worden en wijs hen op de game HackShield via deze websiteKlik hier om de game gratis te spelen of download de app voor smartphone of tablet. Na invullen van een woonplaats, wordt er kans gemaakt op een officiële huldiging tot beste Cyber Agent van gemeente Dronten en of van Noordelijk Flevoland.

Werkt u met (ouders/verzorgers van) kinderen of bezoeken zij uw locatie regelmatig? Help dan mee om kinderen en hun omgeving veiliger te maken door HackShield onder de aandacht te brengen. Voor promotiemateriaal kunt u contact opnemen met Kelly Braat via tel 14 0321. https://youtu.be/XUN5wHn0dpA

Op dinsdag 12, woensdag 13 en donderdag 14 oktober zijn er in de FlevoMeer bibliotheken inloopmiddagen over digitale veiligheid. Iedereen, jong of oud is van harte welkom! Speciaal voor kinderen van 8 tot en met 12 jaar staan er computers en tablets waarop de game HackShield gespeeld kan worden. Ook kan kennis worden gemaakt met jongerenwerkers, agenten en BOA’s van de gemeente Dronten. Zij kunnen meer vertellen over digitale veiligheid en helpen kinderen op weg in de game. Voor een leuke selfie staan zij ook klaar.

  • Dinsdag 12 oktober: FlevoMeer bibliotheek Swifterbant, 15:00-17:00 uur
  • Woensdag 13 oktober: FlevoMeer bibliotheek Biddinghuizen, 15:00-17:00 uur
  • Donderdag 14 oktober: FlevoMeer bibliotheek Dronten, 14:00-17:00 uur

Lukt langskomen niet? Kijk dan op www.joinhackshield.nl/gemeente/dronten voor meer informatie over de game. Wil je meteen aan de slag? Meld je dan aan via joinhackshield.nl of download de app voor je telefoon of tablet.