Bromfietsrijbewijs aanvragen

Ben je zestien jaar of ouder? Dan mag je op een bromfiets, scooter, brommer, snorfiets, brommobiel of quad (met typekeuring als bromfiets) rijden. Een bromfietsrijbewijs is verplicht. Informatie over het halen van een bromfietsrijbewijs vind je op de website van het CBR.

  • een geldig paspoort of een geldige identiteitskaart;
  • je pinpas of contant geld. Je betaalt direct bij de aanvraag;
  • één recente pasfoto in kleur,  die voldoet aan de pasfoto-eisen. Een pasfoto kunt u bij een van de lokale ondernemers in het centrum laten maken.

Wij sturen jouw aanvraag door naar de RDW.

Bij de aanvraag van jouw bromfietsrijbewijs maakt de medewerker aan de balie direct een afspraak voor het afhalen van dit document. Lukt dit niet omdat je jouw agenda niet bij je hebt maak dan zelf een afspraak voor het afhalen van je bromfietsrijbewijs.

Wat neem je mee

  • je rijbewijs;
  • je afhaalbewijs.

Het kost vijf werkdagen om je bromfietsrijbewijs te maken.

  • € 51,10
  • spoed: het bedrag van het aangevraagde rijbewijs en € 39,65 extra

Bij de verhuizing is het pasfotohokje verwijderd. Deze komt ook niet meer terug. Tijdens de avondopenstelling van het gemeentehuis zullen lokale ondernemers in het centrum deze taken overnemen. De ondernemers waar u foto’s zult kunnen maken zijn te vinden in het overdekte gedeelte van het winkelcentrum.

Afhaalbewijs kwijt? Neem bij het afhalen van je bromfietsrijbewijs dan je geldige paspoort of identiteitskaart mee.

Het brommercertificaat bestaat niet meer. Met een oud bromfietscertificaat mag u niet meer op de bromfiets, bromscooter, snorfiets, spartamet of brommobiel rijden.

Met een geldig Nederlands autorijbewijs (categorie B) of motorrijbewijs (categorie A) heeft u geen apart rijbewijs bromfiets nodig en hoeft u geen examen te doen. In alle andere gevallen moet u een bromfietsrijbewijs halen. U moet zowel theorie- als praktijkexamen doen bij het Centraal Bureau voor de Rijvaardigheid (CBR). Daarna kunt u het rijbewijs aanvragen bij de gemeente.