Afvalpas

Huishoudens die afvalstoffenheffing betalen kunnen met hun afvalpas gebruik maken van de ondergrondse containers voor restafval. Per huishouden geven wij 1 afvalpas uit.
Huishoudens van hoogbouw kunnen ook gebruik maken van de ondergrondse containers voor PMD en GFT. Ook deze containers worden geopend met de afvalpas.

Met uw afvalpas heeft u ook toegang tot de milieustraat voor het wegbrengen van diverse afvalstromen.

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom de pas niet meer werkt:

  • De afvalpas heeft een beschadiging/breuk in de buitenrand. Als de pas beschadigt is, vraag een vervangende pas aan.  De administratiekosten voor een vervangende afvalpas bedragen € 10,-;
  • De ondergrondse container is vol. Probeer de pas op een andere ondergrondse container in uw wijk. Werkt de pas hier ook niet of knippert er een rood licht, geef ons het nummer op de voorzijde van uw afvalpas door dan zoeken wij het voor u uit.  

Hoe kan ik het beste omgaan met mijn afvalpas?

  • Zorg dat uw afvalpas niet beschadigd raakt. Maak geen gaatjes in de afvalpas en buig de afvalpas niet;
  • U kunt de afvalpas wel in een hoesje doen, om hem bijvoorbeeld aan een keycord op een handige plek te hangen.

U kunt makkelijk en snel online een nieuwe afvalpas aanvragen. Voor een nieuwe pas rekening wij administratie kosten van € 10,-. De richtlijn is dat de pas binnen 5 werkdagen voor u klaar ligt en opgehaald kan worden aan de milieustraat. 

U kunt makkelijk en snel online een nieuwe afvalpas aanvragen. Voor een nieuwe pas rekening administratie kosten van € 10,-. De richtlijn is dat de pas binnen 5 werkdagen voor u klaar ligt en opgehaald kan worden aan de milieustraat.  

Let op: Als u een nieuwe pas aanvraagt, wordt uw oude pas geblokkeerd.

De afvalpas is eigendom van de Gemeente Dronten en hoort bij de woning. Laat de afvalpas in de woning achter voor de nieuwe bewoners.

Nieuwbouwwoning

Als u zich ingeschreven heeft op uw nieuwe adres, vraagt u uw nieuwe pas (en benodigde containers) via het aanvraag formulier

Bestaande woning 

De afvalpas behoort bij de woning en moet hier worden achtergelaten bij verhuizing. De makelaar of woningbouwvereniging hoort hier op toe te zien bij de overdracht.
Ligt er bij het betrekken van uw nieuwe woning geen afvalpas? Vraag dan een vervangende pas aan.

Kosten

De administratiekosten voor een vervangende afvalpas bedragen € 10,-.
Dit geldt niet voor een nieuwbouwwoning. 

De administratiekosten voor een vervangende afvalpas zijn € 10,-.

De richtlijn is dat de pas binnen 5 werkdagen voor u klaar ligt en opgehaald kan worden aan de milieustraat.