Inzameldagen afval

Op de app Afvalwijzer en op de website van Mijn AfvalWijzer staan de inzameldagen van het afval. Als u inlogt met uw postcode en huisnummer ziet u wanneer welk afval wordt ingezameld.
Binnen de app kunt u instellen dat u een melding ontvangt de dag voorafgaand aan het inzamelen van de afvalstroom voor die dag. Afwijkende inzameldagen vindt u ook in de app evenals nieuwsberichten over afvalinzameling.
Ook staan er tips hoe u uw afval het beste kunt scheiden en aan kunt bieden.
De app AfvalWijzer download u op uw smartphone of tablet via Google Play of de App Store. Met de app kunt u instellen dat u een melding krijgt welk afval de volgende dag wordt opgehaald.

Uw afvalkalender laat zien op welke dagen uw afval wordt ingezameld. Uw persoonlijke afvalkalender vindt u:

  • via Mijn AfvalWijzer. U kunt daar uw persoonlijke jaarkalender downloaden en eventueel printen;
  • in de app AfvalWijzer op uw smartphone of tablet. Download de app via Google Play of de App Store.

Zijn bovenstaande manieren voor u geen optie? Neem dan contact op met de gemeente Dronten via 14 0321. U kunt dan de papieren versie aanvragen.

 

 

Op de inzameldag moeten de containers op tijd buiten staan:

  • de containers mogen de avond voor de inzameldag vanaf 22:00 uur op de opstelplek worden gezet. Of uiterlijk 08:00 uur op de inzameldag zelf. Zo weet u zeker dat u op tijd bent en uw container geleegd wordt;
  • plaats de container op de opstelplek;
  • plaats de container met de klep naar de weg;
  • zorg voor minimaal 30 cm ruimte tussen twee containers op de opstelplek;
  • de container mag maximaal 70 kilo wegen, anders kan de hef-arm van de wagen de container beschadigen;
  • stamp het afval niet aan, als de inhoud niet los komt, dan blijft u helaas met uw afval zitten, onze medewerkers legen niet handmatig en komen er niet voor terug;
  • wanneer de container geleegd is moet hij zo snel mogelijk weer van de weg gehaald worden. Hij mag maximaal tot 22:00 uur op de opstelplek staan op de inzameldag.

Let bij het plaatsen van de container op de manier van plaatsen. Deze informatie vindt u op de deksel van de minicontainer.

Wanneer uw vaste inzameldag op een feestdag valt, halen wij uw afval op een andere dag op. Deze wijziging vindt u in uw persoonlijke afvalkalender: