Terug naar het overzicht

Ja! Ik wil in de gemeenteraad!

Spreekt u bovenstaande kop aan? Wilt u meedenken en beslissen over de toekomst van Dronten als lid van de gemeenteraad vanaf 2022? Wilt u meer weten over de rol en taken van een gemeente en de gemeenteraad in onze samenleving? Doe dan de gratis cursus Ja! Ik wil in de gemeenteraad die door de Dronten Academie wordt georganiseerd en wellicht bent u na 16 maart 2022 één van de 27 raadsleden van Dronten.

Vanwege het groot aantal aanmeldingen voor de eerste cursus bieden we de cursus een tweede keer aan. In drie bijeenkomsten (op 31 mei en 7 en 14 juni) wordt u door onder meer burgemeester Jean Paul Gebben, gemeentesecretaris Tineke van Lenthe, raadsgriffier Erwin Geldorp en enkele raadsleden meegenomen in de wereld binnen het gemeentehuis. Aan bod komen onder andere de taken van een gemeente, de rollen en het gereedschap van een raadslid en de invloed op beleid en besluitvorming. Daarnaast woont u een fractievergadering naar keuze bij alsmede een commissie- en raadsvergadering.

Iedereen vanaf 16 jaar en wonend in Biddinghuizen, Dronten of Swifterbant is welkom en kan zich aanmelden via griffie@dronten.nl. De cursus is bedoeld voor zowel inwoners die nog weinig weten van hoe een gemeente werkt, als voor inwoners die al enige ervaring met de gemeentelijke politiek hebben. Voor de cursus is nog een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, vol = vol.

Meer informatie vindt u op de website van de Dronten Academie.