De verbouwing van het gemeentehuis is klaar!

U bent weer welkom aan De Rede 1.

Het gebouw heeft zowel binnen als buiten een complete verandering ondergaan. Het is licht, open, duurzaam en circulair. Een echt huis van en voor de gemeente waar inwoners, ondernemers, raadsleden en medewerkers zich thuis voelen. Na 14 maanden slopen, bouwen en verhuizen is het gemeentehuis klaar voor de toekomst. En niet onbelangrijk: het project is binnen de planning en binnen het budget afgerond. 

Op 8 maart opende burgemeester Jean Paul Gebben symbolisch de deuren van ons ‘Huis van de Gemeente Dronten’. Via een livestream verbinding, want vanwege de coronamaatregelen was het niet mogelijk om dat moment met publiek te vieren. Hopelijk is het mogelijk om dat later in het jaar alsnog te doen.  

Na de opening onthulde wethouder Roelof Siepel samen met kunstenares Iris Hagel het kunstwerk in de hal. Een bijzonder kunstwerk, gemaakt van gerecycled materiaal en gebaseerd op indrukwekkende verhalen van inwoners. In het kunstwerk staat de verbinding tussen het verleden en de toekomst van Dronten centraal. De ideeën en symbolen die door inwoners zijn aangedragen worden gebruikt in het kunstwerk. 

We begrijpen dat u nieuwsgierig bent naar het resultaat. Zodra de coronamaatregelen het toelaten bent u van harte welkom om binnen te komen kijken. 

En heeft u een paspoort, vergunning of ander product nodig? Natuurlijk bent u welkom. Maak van te voren een afspraak.