#WINDWATWAAR: Nieuws en informatie

In de gemeente Dronten worden twee windparken gebouwd. Hoe zijn de windparken tot ontwikkeling gekomen? Op welke manier wordt er rekening gehouden met de natuur en omgeving? En hoe zit het eigenlijk met het geluid van windmolens? Met #windwatwaar gaan we in op de meest gestelde vragen van inwoners.

Hieronder verschijnen regelmatig nieuwe filmpjes, artikelen en andere informatie over de windparken.

Via de websites van de windparken kunt u lid worden van de nieuwsbrieven van Windplan Blauw en Windplan Groen, waar regelmatig nieuws wordt gedeeld over de bouw en andere ontwikkelingen.

Heb je vragen? Stel ze via windparken@dronten.nl. Voor het windmolenbeleid en andere informatie over de windparken, kijk onder “Zie ook”.

Informatiebijeenkomst planschade

In december 2020 heeft de gemeente in samenwerking met SOAZ een digitale informatiebijeenkomst over planschade gehouden. Tijdens deze bijeenkomst zijn verschillende vragen gesteld en beantwoord door het adviesbureau. De presentatie en beantwoording van vragen vind u hier.

Webinar “Weten over meten”

Op 19 mei 2021 organiseerde de gemeente via livestream een Webinar over geluidsmetingen. Adviesbureau Peutz en de GGD hebben hier een bijdrage aan geleverd.
Het Webinar kunt u hier terugkijken en de presentatie hier.

Van het Webinar is een naslagwerk gemaakt, waarin de vragen uit de chat zijn beantwoord door de gemeente, Peutz en de GGD. Het naslagwerk kunt u hier vinden.

Dronten Webinar Mentimeter
Factsheet laagfrequentie geluid RIVM

Hier vind u de meest gestelde vragen met antwoorden over de windparken in Dronten. Dit overzicht krijgt regelmatig een update.

Staat het antwoord op uw vraag hier niet bij? Stuur uw vraag dan naar windparken@dronten.nl en we nemen binnen twee werkdagen contact met u op.

Informatie over hoe de windparken tot ontwikkeling zijn gekomen, op welke wijze inwoners en andere partijen zienswijzen hebben kunnen indienen en de rapporten zoals de Milieu Effecten Rapportage en het Rijksinpassingsplan kunt u vinden op de website van Bureau Energieprojecten.

Voor Windplanblauw vind u het jaaroverzicht hier

En voor Windplan Groen hier