Informatie over laadpalen

Openbare laadpalen in de gemeente Dronten

Er komen steeds meer laadpalen voor elektrische auto’s in Nederland, waardoor het voor iedereen gemakkelijker wordt om elektrisch te rijden. Dronten bouwt mee aan dit laadnetwerk en doet dat samen met MRA-Elektrisch; een projectbureau dat namens de gemeenten in de provincies Flevoland, Noord-Holland en Utrecht elektrisch rijden in de regio stimuleert en werkt aan een dekkend netwerk van openbare laadpalen.

Een laadpaal bij u in de buurt?

Heeft u geen mogelijkheid om thuis te laden? Dan kunt u uw gemeente vragen om een openbare laadpaal. MRA-Elektrisch plaatst voor de gemeenten in de provincies Noord-Holland, Flevoland en Utrecht laadpalen. Een aanvraag doen gaat eenvoudig, snel en kosteloos.
U hoeft alleen via laadpaal.mrae.nl een verzoek te doen om een laadpaal te plaatsen. Als uw verzoek aan de voorwaarden voldoet en er onvoldoende publieke laadpalen in uw buurt staan, wordt een geschikte locatie gekozen. Voordat de laadpaal geplaatst kan worden, moeten eerst het verkeersbesluit gepubliceerd worden en de vergunning en netaansluiting aangevraagd worden.

Kijk voor actuele doorlooptijden op de website van MRA-E.

Laden en parkeren in de gemeente Dronten

Een openbare laadpaal heeft veelal twee laadpunten waar iedereen met een elektrische auto en laadpas van gebruik kan maken. Op de parkeerplekken bij een openbare laadpaal mogen alleen elektrische auto’s parkeren. Als u uw elektrische auto hier parkeert, dan dient uw auto aangesloten te zijn op de laadpaal.