AED's in gemeente Dronten

De gemeente Dronten inventariseert samen met Stan/HartslagNu en een lokale werkgroep de aanwezigheid van AED’s om een dekkend basisnetwerk te realiseren. Stan (het voormalige HartslagNu) is een systeem waarbij geregistreerde burgerhulpverleners worden opgeroepen door de 112 alarmcentrale om te gaan reanimeren. Voor het goed functioneren hiervan zijn burgerhulpverleners en beschikbare AED’s hard nodig. Cruciaal hierbij is het direct voorhanden hebben van een AED.

Laat deze dan registreren. Leden van onze lokale werkgroep HartslagNu kunnen u bezoeken en zullen u vragen of u uw AED beschikbaar wilt stellen en of deze opgenomen mag worden in het oproepsysteem reanimatie. Wij streven naar een dekkend netwerk binnen onze gemeente.
Zelf registreren kan via de website van Mijnhartslagnu.nl. Kosten voor gebruik van de AED kunnen verhaald worden bij de RAV.
Voor vragen kunt u contact opnemen met HartslagNu via telefoonnummer 088 0027000.

Meld u dan aan als burgerhulpverlener. U wordt dan geregistreerd in het oproepsysteem van HartslagNu voor reanimatie.
Bij een hartstilstand in de buurt krijgt u via uw mobiel een oproep om naar het slachtoffer te gaan. De eerste zes minuten zijn cruciaal. Als iemand dan start met reanimeren en een AED aansluit, is de kans op overleven het grootst. Een ambulance redt het meestal niet altijd om binnen zes minuten bij het slachtoffer te zijn. U misschien wel.