Terug naar het overzicht

Update - opvang vluchtelingen Oekraïne

De Veiligheidsregio heeft aan alle gemeenten gevraagd om vluchtelingen uit Oekraïne op te vangen. In Dronten hebben we geïnventariseerd welke locaties daarvoor geschikt zijn.

Drie locaties
De acute opvang hebben we kunnen realiseren door een aantal huisjes te huren bij Europarcs, aan de Spijkweg in Biddinghuizen. Deze week nog worden daar ongeveer 70 mensen ondergebracht. En daarmee is deze locatie wat betreft vluchtelingenopvang vol.

Daarnaast wordt de laatste hand gelegd aan het bewoonbaar maken van het Koetshuis, ook in Biddinghuizen. Het is de bedoeling dat daar vanaf maandag 50 mensen voor langere tijd kunnen worden opgevangen. Over ongeveer 4 weken hopen we dan nog het pand aan De Rede 58 (voormalige Rabobank) klaar te hebben om maximaal 100 mensen op te vangen, ook voor wat langere tijd.

Behalve woonruimte wordt er ook gekeken naar hoe we onderwijs, medische zorg en andere dagbesteding kunnen organiseren. We zijn hiervoor met verschillende partners in gesprek, waaronder het Rode Kruis.

Plaatsing via gemeente
De verdeling van de vluchtelingen over de verschillende locaties gebeurt centraal en loopt via de gemeente. U kunt de mensen niet zelf bij een van de locaties brengen. Neem eerst contact op met de gemeente via 14 0321 en daar helpen ze u verder.

Wilt u helpen?
De vele reacties en aanbiedingen voor hulp laten maar weer eens zien wat voor een hechte gemeenschap wij zijn, met het hart op de juiste plek. Wilt u ons ook nu helpen? Voor de inrichting van het Koetshuis zijn we nog dringend op zoek naar (afsluitbare) kasten, commodes, eettafels en -stoelen. Het liefst natuurlijk in redelijk goede staat. Heeft u een van deze items staan, we komen het graag bij u ophalen. Wilt u ons laten weten wat de afmetingen zijn van de kast of tafel, graag met foto erbij via communicatie@dronten.nl? We nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.