Terug naar het overzicht

Splinternieuwe website sportindronten.nl biedt overzicht

‘Sporten is niet alleen leuk, maar ook gezond’


De website www.sportindronten.nl is een feit. Je vindt er een handig overzicht van alle sportverenigingen in de gemeente Dronten. Bovendien kun je er handvatten krijgen om te kiezen welke sport bij je past. ‘We hopen dat dit platform inwoners informeert én inspireert. Sporten is namelijk niet alleen ontzettend leuk, maar ook gezond’, zeggen wethouders Irene Korting (volksgezondheid) en Ton van Amerongen (sport).

Het idee om een gezamenlijk platform te ontwikkelen waar al het beweegaanbod in de gemeente Dronten te vinden is, kwam voort uit het Lokaal Sportakkoord. Verenigingen waren nauw betrokken bij de invulling van de website. ‘Het is een platform van en voor iedereen’, aldus Ton van Amerongen.


Fit blijven
‘Na mijn hartinfarct een aantal jaren geleden, ben ik bewuster bezig met mijn leefstijl’, zegt Ton van Amerongen. ‘Vroeger hield ik van competitieve sporten, zoals tennis- basketbal en volleybal. Tegenwoordig wandel, zwem en fiets ik. Sporten is bewegen, maar ook mensen ontmoeten, vrienden maken of bijvoorbeeld werken aan je zelfvertrouwen.’


Veel te bieden
‘We zijn bovendien een JOGG-gemeente’, voegt Irene Korting toe. ‘JOGG staat voor Gezonde Jeugd, Gezonde Toekomst en richt de omgeving van jongeren tot 19 jaar zo in dat zij gezonder gaan leven. Hiermee willen we het landelijke probleem van overgewicht en een ongezonde leefstijl aanpakken.’


Toegankelijk
‘Er zijn verschillende typen sporters. Resultaatgerichte sporters, mensen die na een lange dag (thuis)werken behoefte hebben aan ontspanning of juist sporters die genieten van de sociale contacten. Bij sportindronten.nl komt alles samen. We zijn blij met dit initiatief’, besluiten de wethouders.

Voor meer informatie: www.sportindronten.nl