Terug naar het overzicht

Presentatie Project Beschermd Wonen in Beweging op 30 juni

Ook in Dronten wonen mensen met een psychische kwetsbaarheid. De meeste mensen met een psychische kwetsbaarheid werken en wonen gewoon in de wijk. Zij leveren een waardevolle bijdrage aan de samenleving. Misschien wonen ze ook bij u in de buurt. Misschien weet u niet dat er sprake is van een psychische kwetsbaarheid, misschien weet u dat van sommigen wel. Misschien herkent u bij uzelf ook wel dergelijke kwetsbaarheden, maar deelt u dit niet met uw omgeving. De afgelopen anderhalf jaar vond in Flevoland, maar Dronten liep voorop, het project Beschermd Wonen in Beweging plaats. Het project was gericht op meer begrip en beter wonen in de gemeente Dronten voor mensen die beschermd wonen of van daaruit zelfstandig (gaan) wonen.

We sluiten dit project met alle betrokken partijen af op woensdag 30 juni van 13.00 tot 16.00 uur. Een aantal Drontenaren is opgeleid als ervaringsdeskundig belangenbehartiger. Zij kampen zelf met een psychische kwetsbaarheid en leveren van daaruit een waardevolle bijdrage aan goed wonen in Dronten. Ook zij presenteren zich tijdens deze afsluiting. U bent van harte welkom bij de feestelijke afsluiting van het project: ‘Aan mij is niets te zien’. We zien u graag – met uw hond!-  op het Meerpaalplein van Dronten. Daar kunt u met een hapje en drankje, genieten van muziek, poëzie, foto expo, steunhonden huldiging en nog veel meer.  

Het project is een samenwerking tussen het Lectoraat GGZ en Samenleving van Hogeschool Windesheim in Zwolle met ervaringsdeskundig belangenbehartigers, Kwintes, Gemeente Dronten, Welzijnswerk de Meerpaal, Maatschappelijke dienstverlening Flevoland, Woningbouwvereniging OFW en de Wachtverzachter. Samen zijn zij aan de slag gegaan met het verbeteren van de overgang van beschermd naar zelfstandig wonen. Vanuit verschillende perspectieven zijn ervaringen gedeeld, knelpunten in beeld gebracht en oplossingen gezocht.

Tijdens de feestelijke afsluiting presenteren we wat deze samenwerking heeft opgeleverd en maken we een gezellige ontmoeting mogelijk. Ook kijken we vooruit hoe we in Dronten samen verder gaan. Wij ontmoeten u graag op 30 juni, op het Meerpaalplein.

Lectoraat GGZ en Samenleving, Hogeschool Windesheim