Terug naar het overzicht

Nieuwbouw Multifunctioneel Centrum en appartementen Swifterbant

Voor de zomer is door Oost Flevoland Woondiensten (OFW) in samenwerking met de gemeente, gestart met de aanbestedingsprocedure voor de bouw van het Multifunctioneel Centrum (MFC) en 30 appartementen in Swifterbant. Vanuit deze aanbestedingsprocedure kan de opdracht helaas nog niet gegund worden, omdat de inschrijvingen veel hoger lagen dan het beschikbare budget. Dit komt door de extreme prijsstijgingen en de beperkte beschikbaarheid van materialen in de bouwsector.

De appartementen en het MFC zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden daarom voeren OFW en de gemeente gezamenlijk de gesprekken met de architect en de aannemer om het project te realiseren. In de huidige markt is het realiseren van een gebouw met zo’n hoge kwaliteit als het MFC in combinatie met betaalbare huisvesting een extra uitdaging. “We hebben een gat te dichten. In goede gezamenlijkheid wordt daartoe op dit moment de inspanning geleverd en alles in het werk gesteld om het project spoedig verder te brengen”.

OFW en gemeente onderstrepen nogmaals het belang van deze belangrijke voorziening voor Swifterbant en haar inwoners en zetten alles op alles om snel met de bouw te kunnen starten. De voorbereidingsactiviteiten gaan ondertussen volop door, zoals een bijeenkomst met de toekomstige gebruikers van het MFC op 9 september. “We houden de betrokkenen en de inwoners op de hoogte van de voortgang.”