Terug naar het overzicht

Doe mee aan de gratis cursus Politiek Actief voor de provincie!

Waar moeten huizen komen en waar laten we ruimte voor natuur? Hoe vaak moet de bus rijden in het buitengebied? Waar komen windmolens? Dat zijn enkele van de onderwerpen waar de provincie over gaat. Hoe worden de beslissingen genomen in de provincie? En hoe kunt u daar invloed op uitoefenen? Volg de cursus Politiek Actief voor de provincie Flevoland en ontdek het. Wie weet bent u hierna wel zó geïnspireerd geraakt dat u zelf actief wilt worden in het provinciebestuur, bijvoorbeeld als fractieondersteuner of in de toekomst als Statenlid.

De cursus bestaat uit vier bijeenkomsten op het provinciehuis in Lelystad. Deelname is gratis. Aanmelden voor de cursus is noodzakelijk vanwege de beperkte plaatsen en kan via het digitale aanmeldformulier voor Politiek Actief. Heeft u eerst nog vragen? Stuur dan een mail naar griffie@flevoland.nl.

Bijeenkomst 1, Maandag 10 juni, 19.30-22.00 uur: Introductie en kennismaking (hoe wordt Nederland bestuurd en wat is daarin de plaats van de provincie? Hoe werken de verkiezingen en wat zijn de politieke partijen).

Bijeenkomst 2, Maandag 24 juni, 19.30-22.00 uur: De provincie (hoe werkt de provincie? En hoe gaat de besluitvorming binnen de provincie en hoe kun je dat – beïnvloeden).

Bijeenkomst 3, Maandag 8 juli, 19.30-22.00 uur: De Provinciale Staten (wat zijn de taken en rollen van de Provinciale Staten, welke instrumenten heeft een Statenlid, hoe zit het met de  provinciefinanciën? Kennismaken met Statenleden en burgerleden).

Statenvergadering, Woensdag 17 juli, 15.30-19.00 uur: bijwonen en om 18.00 diner op het provinciehuis.