Terug naar het overzicht

Bomenroute op begraafplaats De Wissel

Op begraafplaats De Wissel te Dronten is een bomenroute van ongeveer 1 kilometer uitgezet langs 30 verschillende bomensoorten. Op woensdag 2 november 2022 heeft wethouder Hillebregt de route geopend door het eerste bordje met QR-code te onthullen en de code te scannen.

Voor veel mensen zijn bomen een bron van inspiratie en geven ze een gevoel van rust en verbondenheid. Zeker op een begraafplaats met zoveel verschillende soorten bomen spreken de woorden ‘rust en verbondenheid’ tot hun verbeelding volgens de wethouder. Voor geïnteresseerden is er een boekje met informatie en foto’s van de verschillende bomen samengesteld.

Gevarieerd bomenbestand
Op begraafplaats De Wissel zijn in de loop der jaren veel verschillende soorten bomen aangeplant. Geen gewone bomen, maar soorten die niet of nauwelijks aanwezig zijn in de gemeente. Een soort van arboreteum of bomentuin dus. Arboreteum staat synoniem voor een verzameling van levende bomen en struiken in een tuin of en park en het woord stamt af van het Latijnse ‘arbor’, wat boom betekent.

Boekje
Net als bij de bomenroute rondom het centrum van Dronten is er ook van deze route een boekje met informatie en foto’s van de verschillende bomen samengesteld. Bij de bomen staan paaltjes met nummers en QR codes die verwijzen naar www.drontengeeftjederuimte.nl. Het boekje is verkrijgbaar bij de recepties van de gemeente aan De Rede en De Reest, bij het beheerdersgebouw op de begraafplaats en bij De Meerpaal.