Terug naar het overzicht

Meneer Springer uit Dronten Beste Buur van 2021

Ben Eekhof Fotografie

“De stille kracht van het gebouw”

Dinsdag 1 maart, op Nationale Complimentendag, werd meneer Springer uit Dronten uitgeroepen tot de Beste Buur van 2021 van de gemeente Dronten. Hij ontving van wethouder Peter van Bergen, Herma Hofmeijer van Maatschappelijk Dienstverlening Flevoland (MDF) en directeur bestuurder Noek Pouw van Oost Flevoland Woondiensten (OFW) een dinerbon van restaurant Moellies uit Dronten. Wethouder Van Bergen: “Als buren kun je veel voor elkaar betekenen. Het belang van een goede buur is enorm. Zeer waardevol om te zien hoe meneer Springer zich inzet voor zijn buren. Een echte Beste Buur!”

Gezelligheid en zorg

De gezelligheid en zorg die meneer Springer geeft aan zijn medebewoners in zijn appartementencomplex, is in één woord hartverwarmend! “Meneer Springer staat altijd voor iedereen klaar. Hij is de oren en ogen van het gebouw en doet op meerdere niveaus veel voor de buren. Zo kijkt hij regelmatig hoe het met de bewoners gaat en loopt even binnen voor een praatje. Ook regelt hij onder andere Koningsdag, het oud-papier en helpt ook veel van zijn buren op individueel niveau. Hij verricht vele hand- en spandiensten van kleine tot grote reparaties binnen het gebouw of bij mensen thuis. Verdeelt de boodschappen voor mensen als deze worden gebracht, pakt tafeltje-dekje aan als mensen zelf niet makkelijk naar de deur kunnen of brengt de post. En zo kunnen we nog wel even doorgaan met alle activiteiten die meneer Springer doet voor zijn omgeving.” Door de inzet van meneer Springer voelen zijn buren zich gezien, welkom en allerminst eenzaam, zo geven verschillende buren aan. Dit wordt ook zeer gewaardeerd door de kinderen van de bewoners, die niet in de buurt wonen.

Een klein gebaar, van grote betekenis

“Uit de vele mooie nominaties die we binnen hebben kregen, blijkt weer hoe belangrijk een goede buur is. De dankbaarheid spat van de brieven af. Juist omdat goede buren het vaak heel vanzelfsprekend vinden wat ze allemaal doen, vinden we het belangrijk om ze in het ‘zonnetje’ te zetten. Om ze te bedanken en om anderen te inspireren: kijk naar elkaar om en onderschat vooral niet wat een klein gebaar al voor mensen kan betekenen”, aldus Noek Pouw, directeur bestuurder van OFW.

Erkenning die ze verdienen

“De afgelopen jaren hebben we afstand moeten houden. Dat heeft grote indruk gemaakt op veel mensen. Juist in die tijd zijn de beste buren van Dronten, de heer Springer voorop, doorgegaan met hun belangrijke bijdrage. Soms zelfs namen ze daarbij het risico corona op te lopen. Juist nu is het belangrijk om hen de erkenning te geven die ze verdienen. Ik ben blij dat we dat in Dronten jaarlijks doen. Deze buren zijn een voorbeeld, maar de gemeente Dronten als gemeenschap zelf ook omdat wij hier op deze manier aandacht voor vragen“, aldus Herma Hofmeijer van MDF.

10 mooie en bijzondere verhalen

Tien bijzondere verhalen kregen de drie partijen binnen voor de verkiezing Beste Buur van 2021. De genomineerden zijn allemaal van bijzondere betekenis voor hun buren. Dik verdiend, werden ze thuis verrast door hun buur en medewerkers van MDF, gemeente Dronten en OFW. Dit leverde veel blije en verraste gezichten op. De medewerkers maakten een tour langs de genomineerden met de koffiebus van Café Baristini om ze een Beste Buurpakket te overhandigen en samen koffie en gebak te nuttigen. Meneer Springer, ontving als winnaar hiernaast een 3-gangendinerbon voor 2 personen gesponsord door restaurant Moellies uit Dronten.

De genomineerden zijn:

  1. Familie Van Dam (Biddinghuizen)
  2. Mevrouw Van Loveren (Biddinghuizen)
  3. Mevrouw Dijkstra (Swifterbant)
  4. Familie Loopstra (Dronten)
  5. Mevrouw Geerlig (Dronten)
  6. Agnes en Danny (Dronten)
  7. Meneer Zwanenburg (Dronten)
  8. Meneer Nieuwenhof (Dronten)
  9. Familie Smits (Dronten)
  10. Meneer Springer, tevens winnaar (Dronten)

Voor de zesde keer

De verkiezing Beste Buur van Dronten wordt jaarlijks georganiseerd door de afdeling MDF Buurtbemiddeling van Maatschappelijke Dienstverlening Flevoland (MDF), woningcorporatie Oost Flevoland Woondiensten (OFW) en Samen Actief van de gemeente Dronten om mensen die veel betekenen voor hun buren in het ‘zonnetje’ te zetten. Dit jaar werd de verkiezing voor de zesde keer georganiseerd.