Messenger chat

Heeft u een vraag en kunt u het antwoord niet op de website vinden? Dan hebben wij een messenger chat. Via deze chat kunt u de vraag stellen en komt u in contact met één van onze medewerkers. Onze medewerkers zijn er voor u binnen onze openingstijden!

Hoe werkt de messenger chat?

Via de messenger chat kunt u vragen stellen aan iemand van de gemeente. Doordat de chat live is, beantwoorden onze medewerkers uw vragen zo snel mogelijk. Het voordeel van de messenger chat is dat u niet op de website van de gemeente hoeft te blijven. Wanneer wij reageren op uw vraag, krijgt u een melding te zien. Zelfs als u de computer heeft afgesloten en opnieuw opstart, krijgt u een melding als wij hebben gereageerd. Op deze manier kunt u altijd in contact blijven met ons.

Let op! Denk wel aan uw privacy tijdens het gebruik van de messenger chat. Geef nooit zomaar uw burgerservicenummer of geboortedatum. Wilt u wel persoonlijke gegevens met ons bespreken? Neem dan telefonisch contact op via 14 0321.

Openingstijden messenger chat

We behandelen chatberichten tijdens kantooruren, van maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 16.30 uur. We streven ernaar om u binnen een halfuur antwoord te geven.

Hoe ziet de messenger chat eruit?

De messenger chat is rechts onderaan de pagina te vinden. Als u op het groene bolletje klikt, komt er een chatscherm naar boven. Stel daar uw vraag en kom in contact met één van onze medewerkers.

Voorbeeld: