Overzicht aanbieders

In de gemeente Dronten zijn contracten afgesloten voor verschillende type ondersteuningen. Hieronder vindt u een overzicht van de aanbieders per type.

 • Buurtdiensten
 • Coloriet
 • De Nieuwe Zorg Thuis
 • Klaver4You

  Wachttijd inzet huishoudelijke hulp
  Zoals u mogelijk al heeft gehoord of misschien zelfs heeft ervaren is er een tekort aan huishoudelijke hulpen. Dit is een landelijk probleem. Hierdoor kan er voor het krijgen van huishoudelijke hulp via de Wmo een wachttijd zijn.

  Wanneer u zich bij de Wmo aanmeldt voor huishoudelijke hulp wordt er, zoals gebruikelijk eerst gekeken wat u en/of mensen in uw omgeving nog zelf kunnen regelen. Als blijkt dat u in aanmerking komt voor huishoudelijke hulp betekent dit voor nu dat het zou kunnen dat u op een wachtlijst komt te staan. De wachttijd kan per aanbieder verschillen van enkele weken tot een paar maanden.

  De vraag naar hulp in het huishouden is de afgelopen periode toegenomen. Dit komt onder andere doordat mensen steeds ouder worden en langer zelfstandig thuis wonen. Daarnaast is er momenteel sprake van krapte op de arbeidsmarkt, wat het voor aanbieders moeilijk maakt nieuwe huishoudelijke hulpen te vinden. Samen met de gecontracteerde aanbieders van huishoudelijke hulp zijn we hard opzoek naar oplossingen om de wachtlijst te verkorten.

  Indien uw situatie verandert / verslechtert en inzet van hulp in het huishouden wordt dringender kun u altijd contact opnemen met uw Gids van de gemeente, zij kunnen met u gaan zoeken naar een passende oplossing.

Begeleiding bij lichamelijke, zintuigelijke of chronische klachten

Begeleiding bij psychosociale of psychiatrische problematiek

Begeleiding bij (licht) verstandelijke beperking

Begeleiding als gevolg van niet aangeboren hersenletsel (NAH)

Begeleiding voor inwoners met een andere culture achtergrond