Terug naar het overzicht

Week van het buitengebied

Van 10 tot en met 14 juni 2024 is het de Week van het buitengebied. Helaas is dit gebied aantrekkelijk voor criminele activiteiten. Door het beperkte toezicht en grote anonimiteit, krijgen criminelen de kans om ongestoord hun gang te gaan.

Om deze kwetsbaarheid aan te pakken en de veiligheid te verbeteren, gaan we samen met de politie gesprekken voeren met bewoners en ondernemers in het buitengebied. Hiermee werken we aan de bewustwording van criminaliteit.

Knock-and-talks’

Tijdens deze zogenaamde ‘knock-and-talks’ willen we graag horen waar u last van heeft en waar u zich zorgen over maakt. Daarom gaan we bij een groot aantal bedrijven langs om in gesprek te gaan over criminaliteitspreventie. Samen kijken we naar mogelijke oplossingen en werken we aan een veiligere omgeving voor ons allemaal.

Wilt u dat we uw huis niet overslaan tijdens deze actie? Bel dan naar 14 0321 en vraag naar een van de collega’s van het Ondermijningsteam Dronten. Uw input en betrokkenheid zijn belangrijk voor het verbeteren van de veiligheid in ons prachtige buitengebied!