Terug naar het overzicht

Toekomstvisie Dronten 2050 overhandigd aan Gemeenteraad

Afgelopen zaterdag, 22 juni 2024, heeft het Dronter Toekomstberaad 2050 zijn visievoorstellen officieel overhandigd aan Chantal Sijtsma, voorzitter van het presidium van de gemeenteraad van Dronten. Deze feestelijke gebeurtenis markeert het einde van een intensief proces waarin een gelote groep inwoners met enthousiasme en toewijding heeft gewerkt aan voorstellen over de toekomst van onze gemeente.

Na deze zesde en laatste bijeenkomst van het beraad waren wethouders Siert Jan Lap en Peter van Bergen namens het college bij de overhandiging aanwezig. Het beraad, begeleid door de onafhankelijke bureaus EMMA en De Ruijter Strategie, heeft zich verdiept in heel uiteenlopende maatschappelijke thema’s. Het doel: hoe is gemeente Dronten in 2050 nog steeds een prettige plek om te wonen, te werken en samen te leven.

De ongeredigeerde versie van de visievoorstellen is nu beschikbaar en zal de komende tijd verder worden uitgewerkt voordat de raad er in het najaar over zal beslissen. Meer informatie over het proces en de volledige voorstellen zijn te vinden op www.dronten.nl/toekomst. Gemeente Dronten bedankt alle deelnemers van harte voor hun bijdrage in het proces.

Heeft u vragen? Neem dan gerust contact met ons op door te mailen naar toekomstvisie@dronten.nl.