Terug naar het overzicht

Rechter beslist in zaak bewoning Bremerbergweg

Op vrijdag 9 april 2021 heeft rechtbank Midden-Nederland uitspraak gedaan over een gesplitste woning op de Bremerbergweg. Gemeente Dronten gaat uit van één woonhuis dat wordt gebruikt door twee huishoudens. Het bestemmingsplan van het buitengebied laat dubbele bewoning niet toe. Daarin heeft de rechtbank de gemeente in het gelijk gesteld. 

De rechtbank komt tot de conclusie dat de bewoning van Bremerbergweg 9 en 9a door twee huishoudens in strijd is met de regels van het bestemmingsplan Buitengebied. Er is daarmee sprake van een overtreding, waarop gehandhaafd kan worden. Het college mocht de eigenaar van het adres als overtreder aanmerken, omdat de overtreding is ontstaan toen hij op nummer 9a is gaan wonen. 

Aan de eigenaar is door het college een last onder dwangsom opgelegd omdat in strijd met het bestemmingsplan zou worden gewoond. De eigenaar van de woning had daartegen bezwaar gemaakt. Nadat het bezwaar als ongegrond werd aangemerkt had de eigenaar tegen de beslissing op het bezwaar beroep ingesteld bij de rechtbank.