Terug naar het overzicht

Het Stadscentrum in Dronten gaat er anders uitzien

Hoe? Dat wil de gemeente met gebruikers vorm gaan geven.

Dronten is gebouwd op de verbeeldingskracht van pioniers met een duidelijk plan en ontwikkelt zich door naar 60.000 inwoners in 2050.  Bij deze groei hoort een centrumgebied dat past bij de oorsprong én de ambities. Dat inspeelt op de trends en ontwikkelingen van deze tijd, waarbij een centrumgebied niet langer alleen een plek is om te winkelen (place to buy), maar een veel bredere functie vervult als hart van de gemeenschap waar mensen graag samenkomen en verblijven (‘place to be’).

Wat past daarbij? Graag maken we met zoveel mogelijk betrokkenen bij Stadscentrum Suydersee een toekomstperspectief en kansenkaart voor het centrum. In een kansenkaart wordt dit perspectief in woord en beeld vastgelegd. Met een uitvoeringsagenda geven we daarna uitvoering aan concrete projecten en acties op de korte, middellange en lange termijn.

Denk en praat je mee? 
We organiseren daarvoor de volgende bijeenkomsten:

  • Centrumatelier 1, donderdag 7 december 2023, 18.30 – 20.30 uur, De Meerpaal
  • Centrumatelier 2, donderdag 15 februari 2024, 18.30 – 20.30 uur, locatie volgt.
  • Eindpresentatie, eind maart 2024 datum en locatie volgen.

Praat mee en geef je op bij Re:publiek – de organisatie die de Kansenkaart opstelt en het centrumatelier organiseert – en stuur een mail naar marloes@re-publiek.nl. Graag uiterlijk 1 december 2023, met het oog op de catering en capaciteit van de zaal.