Terug naar het overzicht

Fototentoonstelling 'Geweld hoort nergens thuis'

DRONTEN – Op donderdag 11 mei 2023 om 15.30 uur opent wethouder Peter Duvekot de fototentoonstelling ‘Geweld hoort nergens thuis’ in FlevoMeer Bibliotheek Dronten. De fototentoonstelling met bijbehorend programma loopt tot en met 1 juni.

Een gemeente waar iedereen er mag zijn, waar we zorgen dragen voor elkaar en waar we een veilig thuis hebben. Daar willen we in Dronten voor gaan. Daarom vragen we de komende drie weken aandacht voor een geweldsvorm die het grootst is in Nederland: huiselijk geweld. Wethouder Peter Duvekot: “Huiselijk geweld: een ontzettend moeilijk en zwaar onderwerp. Des te belangrijker dat we hier niet voor wegkijken en onze omgeving laten weten dat we een helpende hand kunnen bieden.” 

Programma fototentoonstelling

Tijdens de opening van de tentoonstelling geeft Trijntje Kootstra, projectleider ‘Geweld hoort nergens thuis, toelichting bij de foto’s. Naast de opening loopt er gedurende drie weken een programma rondom het thema ‘huiselijk geweld’ met onder andere lezingen en koffiemomenten. Ook hebben slachtoffers van huiselijk geweld hun verhalen met ons gedeeld. Het volledige programma en de verhalen zijn te vinden op deze website.  

Geweld hoort nergens thuis

Flevoland heeft door middel van het programma ‘Geweld hoort nergens thuis’ de afgelopen vier jaar hard gewerkt om de aanpak van huiselijk geweld en kindermishandeling te intensiveren. Voor de fototentoonstelling ‘Geweld hoort nergens thuis’, voor het eerst geopend in Almere, zijn dertien mensen geportretteerd die zich hebben ingezet voor dit programma. Deze tentoonstelling komt van 11 mei tot en met 1 juni 2023 naar Dronten.