Terug naar het overzicht

Energiecoaches helpen inwoners op weg bij energievragen

Van gedachten wisselen over energiebesparende maatregelen? Of hulp nodig bij het aanvragen van een subsidie? Vanaf deze week staan er 14 enthousiaste vrijwilligers uit de gemeente Dronten klaar om inwoners te adviseren over energiebesparing in huis. Wethouder Lazise Hillebregt reikte vrijdag 1 september de certificaten uit aan de kersverse energiecoaches van Dronten.

Coaches opgeleid
Het nemen van energiebesparende maatregelen zorgt voor een lagere energierekening en meer comfort in de woning en vermindert daarnaast ook de CO2-uitstoot. Om inwoners te informeren en te adviseren over zowel kleine als grote energiebesparende maatregelen zijn er de afgelopen maand 14 energiecoaches opgeleid. De energiecoaches hebben een passie voor duurzaamheid en willen graag hun buurtgenoten in Dronten, Biddinghuizen, Swifterbant, Ketelhaven en het buitengebied verder op weg helpen.

Buurman met kennis en ervaring

De vrijwilligers hebben een training gevolgd waarin zij vijf dagdelen lang met de andere energiecoaches dieper ingingen op thema’s als besparen op aardgas en elektra, tocht en vocht, isolatie, ventilatie, warmtepompen, zonnepanelen, aardgasvrij wonen en subsidiemogelijkheden. Met deze informatie kunnen zij andere inwoners van de gemeente Dronten helpen met hun vragen over energiebesparende maatregelen, offerte-aanvragen en subsidiemogelijkheden. Zij zijn als het ware ‘de buurman of buurvrouw met kennis en ervaring’.

Gesprek aanvragen

Inwoners kunnen kosteloos een gesprek met een energiecoach aanvragen via Netwerk Duurzaamheid Dronten: www.netwerkduurzaamheid.org/energiecoach

Foto: STiP Fotografie