Terug naar het overzicht

Dronten controleert bedrijventerreinen op veiligheid

DRONTEN – Gemeente Dronten zet zich voortdurend in voor een verbetering van de veiligheid op de bedrijventerreinen. De gemeente voert daarvoor onder andere integrale controles uit, samen met partners als de politie, Belastingdienst, omgevingsdienst en andere veiligheidspartners. Controles kunnen aangekondigd en onaangekondigd plaatsvinden, zelfs wanneer er geen directe signalen zijn van criminele activiteiten. Op deze manier wordt het zicht op de bedrijventerreinen verbeterd. De controles worden uiteraard uitgevoerd volgens de geldende COVID-19 maatregelen.

Burgemeester Jean Paul Gebben: “Ondernemers willen net als wij veilige bedrijventerreinen met een goede uitstraling. Wij staan in goed contact met elkaar. Als gemeente hebben wij een controlerende taak. Ik ben blij dat we die integraal, dus samen met andere partners uitvoeren. We willen illegale activiteiten terugdringen en zorgen dat onze ondernemers de ruimte krijgen voor hun ondernemerschap.”

Blijvend aandacht voor ondermijning

Met inmiddels twee jaar coronacrisis is het voor sommige ondernemers moeilijk het hoofd boven water te houden. Het is dan extra verleidelijk als je benaderd wordt door criminelen met lucratieve (financiële) voorstellen. Burgemeester Gebben: “Je kunt maar één keer nee zeggen, daarna is er vaak geen weg terug. We willen onze ondernemers daar echt voor waarschuwen en tegen beschermen. Het is ook een taak van ons om erop toe te zien dat ondernemers eerlijke kansen hebben. Daarom treden we hard op tegen ondermijning. Want witwaspraktijken zorgen voor oneerlijke concurrentie. Criminele ondernemingen kunnen producten bijvoorbeeld veel goedkoper aanbieden. Dit moeten we met elkaar niet willen.”

Ogen en oren

Om een gezond en prettig ondernemersklimaat te creëren voor ondernemers blijft de gemeente naast integrale controles met de ondernemers in gesprek over wat samen gedaan kan worden om zeker te zijn van een gezonde, weerbare en aantrekkelijke werkomgeving. Zo hebben ondernemers en beleidsmakers het afgelopen jaar ideeën uitgewisseld tijdens een webinar. Tevens krijgen zij uitleg waar je op kunt letten. Naast de rol van de overheid is ook de rol van inwoners en ondernemers van belang in de strijd tegen ondermijning. Wij zijn allemaal de ogen en oren van de wijk en/of het bedrijventerrein en met een oplettende blik kunnen we de georganiseerde misdaad nóg beter aanpakken. Een melding helpt dan ook enorm en draagt bij aan een veilige woon- en leefomgeving.

Heeft u vermoedens van ondermijning of criminaliteit? Meld verdachte situaties altijd! Dit kan bijvoorbeeld bij uw wijkagent, maar ook via Meld Misdaad Anoniem (0800-7000 of www.meldmisdaadanoniem.nl).