Terug naar het overzicht

Carbidschieten Swifterbant toch op 'oude' locatie

DRONTEN – 23 december 2022

Door verkoop van het terrein aan de Wieling in Swifterbant, was dit terrein in aanloop naar oudejaarsdag 2022 helaas niet meer beschikbaar voor het afschieten van carbid. Het college is in het aanwijsbesluit daarom uitgeweken naar een andere locatie op het bedrijventerrein.

Deze week werd echter bekend dat het terrein aan de Wieling met medewerking van de nieuwe eigenaar toch gebruikt kan worden voor het schieten van carbid. Aangezien het college de voorkeur geeft aan dit voormalige terrein, heeft het college op donderdag 22 december 2022 besloten om het aanwijsbesluit te wijzigen.

Dat betekent dat er op 31 december carbid mag worden geschoten op het ‘Tarpan’ grasveld, gelegen tussen de Dronterringweg, de Kolk en de Wieling. De locatie aan de Maalstroom komt hierdoor te vervallen.

Koppie erbij! Laten we er samen een mooie jaarwisseling van maken
Carbid afschieten is toegestaan op 31 december 2022 vanaf 10 uur ’s ochtends tot en met 1 januari 2023 tot 02.00 uur op de aangewezen plaatsen. Houd rekening met elkaar en uiteraard ook met dieren. Meer informatie over alle locaties voor carbidschieten vindt u op de www.dronten.nl.


23 december 2022