Terug naar het overzicht

Aftrap nieuwe competitie educatieve game HackShield

Vandaag hebben burgemeester Jean Paul Gebben en buitengewoon opsporingsambtenaar (boa) Dennis Goedhart op openbare basisschool de Aquamarijn de aftrap gegeven voor een nieuwe HackShield competitie. De competitie is bedoeld om kinderen tussen 8 en 12 jaar digitaal veiliger te maken door ze te motiveren om de gratis educatieve game HackShield te spelen en Junior Cyber Agent te worden.  

Kinderen brengen steeds meer tijd online door, maar zijn zich niet altijd bewust van de gevaren op het internet. Hierdoor worden ze gemakkelijk slachtoffer van hackers en andere online criminelen. Burgemeester Jean Paul Gebben: “Met HackShield leren jullie hoe jullie jezelf én anderen online kunnen beschermen. Zo geven we digitale dieven geen kans. Doen jullie mee?”

Lespakket

Juf Leontien van Tessel van basisschool Aquamarijn in Dronten gaat samen met leerlingen uit groep 7 en 8 aan de slag met digitale veiligheid via HackShield en het bijbehorende SchoolTV lespakket. Na de aftrap van de competitie ontving de klas een gastles van boa Dennis Goedhart om  bewust te maken van online gevaren en HackShield. Ook andere scholen brengen HackShield de komende weken onder de aandacht.

Huldiging en competitie

De HackShield competitie loopt tot en met 29 oktober 2023. Op 22 november worden de “Beste Cyber Agents van gemeente Dronten in 2023” gehuldigd. Ook buiten de competitieperiode kan iedereen blijven spelen en leren.

Oproep ouders en organisaties

Ouders, verzorgers, en organisaties worden opgeroepen om kinderen aan te moedigen om Cyber Agent te worden en HackShield te spelen. U kunt helpen door kinderen te begeleiden bij de aanmelding om mee te spelen of HackShield promoten op uw locatie, website, nieuwsbrief, of door flyers uit te delen. Voor promotiemateriaal kunt u contact opnemen met Esther Ehlting via tel. 14 0321.

Bezoek www.joinhackshield.nl/gemeente/dronten of download de app HackShield om mee te spelen en Cyber Agent te worden. Om deel te nemen aan de competitie en kans te maken op een prijzenpakket en de officiële huldiging tot beste Cyber Agent van gemeente Dronten is het belangrijk om als woonplaats ‘gemeente Dronten’ in te voeren bij de aanmelding.