Pas van Dronten

Met deze pas wil de gemeente bereiken dat er meer mensen gebruik maken van de activiteiten in de gemeente. Er is van alles te doen en we vinden het belangrijk dat inwoners bewust zijn van de voordelen in de eigen omgeving. Daarnaast wil de gemeente makkelijker communiceren met inwoners. Is er een extra subsidie voor een bepaalde groep inwoners? Dan kan dat makkelijk en snel via de pas.

Tegoed voor inwoners met een laag inkomen (toegankelijkheidsbijdrage)

Inwoners met een laag inkomen krijgen een tegoed op hun Pas van Dronten. Dit tegoed kunnen zij verzilveren bij een sportclub of culturele vereniging.

Met de Pas van Dronten kunnen inwoners gebruik maken van allerlei acties in de buurt. Naast de winkeliers en andere aanbieders zijn er ook een tal van sportverenigingen aangesloten bij de Pas van Dronten. Op de website van de Pas van Dronten kunt u zien waar met voordeel gesport kan worden.

Heeft u een winkel, een sportclub of een restaurant? Organiseert u uitjes, muzieklessen of cursussen? Doe mee met de pas en breng uw acties en activiteiten gratis onder de aandacht van 40.000 inwoners.

De voordelen:

  • extra marketingkanaal voor bedrijven en verenigingen via pas en de site;
  • toegang tot 40.000 inwoners van drie jaar en ouder;
  • extra aandacht voor uw bedrijf of vereniging;
  • deelname is gratis.

 De voorwaarden:

  • u biedt periodiek een actie of korting aan; 
  • u maakt reclame voor de pas; 
  • de actie of activiteit is in de gemeente Dronten;
  • u heeft een smartphone, computer, tablet of kassasysteem met een internetaansluiting.

Aanmelden? Stuur dan een mail naar pasvandronten@dronten.nl.

Met bushokjesposters, kaartjes, folders, social media en de speciale website geven we bekendheid aan de pas. Ook geven we bedrijven en verenigingen posters en kaartjes die ze kunnen neerleggen bij de kassa en op andere zichtlocaties. Idee is verder dat alle deelnemende bedrijven zelf ook aandacht vragen voor de site en de pas. Hoe meer we samen oppakken, hoe bekender de pas en hoe meer mensen kennismaken met uw bedrijf.

Op de website krijgt iedere aanbieder een eigen pagina, waar u met een korte tekst en foto’s acties en activiteiten kunt presenteren. Een aparte web redactie controleert en kijkt of de kwaliteit van de tekst en foto’s voldoet aan de standaarden van de Pas van Dronten.

Op de site komen de volgende categorieën: sporten, uitgaan, uitjes voor het hele gezin, mode, wellness, culinair en klussen. Onder elke categorie vinden inwoners acties en hoe lang de actie nog geldt en wie de actie aanbiedt. Apart op de site komen alle acties die bijna aflopen, daar komt een aparte button voor. De site krijgt een eigen huisstijl, passend bij de Pas van Dronten. 

Inwoners die de pas gaan gebruiken, kunnen niet zonder de site. Daar staan de acties die zij kunnen verzilveren met de pas.

De gemeente Dronten waardeert inwoners die mantelzorg geven aan een familielid, vriend of kennis. De gemeente wil hen graag bedanken voor hun inzet met het mantelzorgcompliment. U kunt het mantelzorgcompliment aanvragen op de website van De Meerpaal.

Voor meer informatie over het mantelzorgcompliment kijk dan op deze pagina.