Elektrisch rijden in Dronten & subsidie voor aanschaf elektrische auto

Gemeente Dronten stimuleert elektrisch rijden. Elektrische auto’s hebben de toekomst; ze zijn schoon, stil en zuinig. Elektrisch rijden helpt om de lucht gezonder te maken en maakt ons minder afhankelijk van oprakende en vervuilende brandstoffen zoals benzine en diesel.

Waarom elektrisch vervoer?

Elektrisch vervoer is wereldwijd sterk in opkomst. Begrijpelijk, want:

  • Elektrische auto’s zijn schoon, stil en zuinig;
  • De luchtkwaliteit in steden verbetert (NOx en fijnstof);
  • Minder uitstoot van CO2 , zeker als de energie ook nog eens duurzaam wordt opgewekt;
  • Minder afhankelijk van op rakende fossiele brandstoffen. Als de prognose van 200.000 elektrische auto’s in 2020 uitkomt, dan scheelt dat Nederland jaarlijks 1 miljoen vaten olie. De auto-industrie investeert miljarden in deze vorm van duurzame mobiliteit en er komen steeds meer elektrische auto’s op de markt. De provincies Noord-Holland, Flevoland en Utrecht zijn een ideaal gebied voor elektrisch rijden. Met 4,4 miljoen inwoners is de regio dichtbevolkt met bedrijven en klanten die probleemloos met elektrische auto’s uit de voeten kunnen. Nederland telde eind 2016 al ruim 12.000 laadpalen en snelladers waar het dubbele aantal elektrische auto’s kan laden. En dit aantal breidt nog elke dag uit.
Subsidieregeling voor het aanschaffen van een nieuwe of tweedehands elektrische auto

Voor bewoners wordt het met deze subsidieregeling ook interessanter om een elektrische auto aan te schaffen (ook tweedehands) of via private lease te gebruiken. Het gaat om auto’s met een prijs tussen 12.000,- en 45.000,- euro. Voor een nieuwe auto kan er tot 4.000 euro subsidie worden verkregen, voor een tweedehands auto 2.000 euro.

De regeling gaat vanaf 1 juli in en geldt voor auto’s gekocht vanaf 4 juni 2020. Meer informatie over deze subsidieregeling is te vinden via de website van RVO.

Voor meer informatie over elektrisch rijden, kijk op de website van MRAE  of stuur een mail naar: info@mrae.nl