Bewindvoering in Dronten

U kunt een periode in uw leven meemaken waarin u niet meer goed voor uw eigen geldzaken kunt zorgen. U heeft bijvoorbeeld schulden die zijn ontstaan in of na een periode van werkloosheid, ziekte of echtscheiding. De rechter kan voor u een bewindvoerder benoemen die u helpt om al uw geldzaken weer op orde te krijgen.

Meer informatie over beschermingsbewind vindt u op website van de Rechtspraak.

U kunt zelf een bewindvoerder kiezen. Dit kan een familielid, vriend of een professionele bewindvoerder zijn. Kiest u voor een professionele bewindvoerder? Gemeente Dronten heeft samenwerkingsafspraken gemaakt met een groep bewindvoerderskantoren. Deze samenwerking is goed voor de kwaliteit van de ondersteuning. In dit document leest u welke bewindvoerderskantoren de samenwerkingsovereenkomst met gemeente Dronten hebben ondertekend. U kunt direct contact met hen opnemen voor meer informatie.  

Nee u bent niet verplicht om een bewindvoerder te kiezen die met de gemeente samenwerkt. Maar bewindvoerders die met de gemeente samenwerken, zetten zich speciaal in voor de beste ondersteuning voor mensen met geldzorgen in gemeente Dronten.

De gemeente Dronten heeft samen met een groep bewindvoerderskantoren samenwerkingsafspraken gemaakt. Deze staan in de samenwerkingsovereenkomst. Heeft u cliënten in de gemeente Dronten? Dan is deze samenwerkingsovereenkomst ook interessant voor u! In de samenwerkingsovereenkomst staan duidelijke werkafspraken die u en ons helpen om de ondersteuning aan mensen met geldzorgen goed en efficiënt uit te voeren. Drie keer per jaar neemt u deel aan speciale bijeenkomsten voor aangesloten bewindvoerderskantoren waarin we de samenwerking verder verbeteren en ontwikkelingen bespreken. Wilt u ook de samenwerking aangaan met gemeente Dronten? Stuurt u dan een e-mailbericht naar: s.de.bruijn@dronten.nl.