Zwerfafvalvrijwilliger (ZAP-per)

De gemeente Dronten zet zich veel in om het zwerfafval in onze gemeente te bestrijden.
Dit kunnen wij echter niet alleen en vragen dan ook aan u als bewoner van de Gemeente Dronten om er eens over na te denken om zwerfafvalvrijwilliger te worden.

De bewoners die zich hebben aangemeld gaan regelmatig op pad om zwerfafval te rapen. Hiervoor hebben zij van de gemeente materialen ontvangen om dit mogelijk te maken. De keuze hierbij is: een grijpstok, een ring om de zak open te houden, handschoenen, vuilniszakken en hesjes om beter zichtbaar te zijn. De ZAP-per (ZwerfAfvalPakker) bepaald zelf wanneer hij of zij zwerfafval gaat rapen, hier zit geen verplichting achter. Waar de 1 het doet tijdens het uitlaten van de hond maakt de ander de keus om er een gezellig uitje met kinderen of kleinkinderen van te maken op de vrije zaterdag. Iedere vorm van zwerfafval opruimen is een stap in de goede richting om onze gemeente nog een beetje mooier te maken.

Aanmelden kan door een mail te sturen aan: afvalinzameling@dronten.nl. Er wordt dan een formulier toegestuurd waarop aangegeven kan worden welke materialen geleverd mogen worden. Daarnaast bied de Gemeente Dronten deze materialen ook aan voor een eenmalige activiteit op het gebied van zwerfafval-opruimen. Ook hiervoor kunt u informatie opvragen via bovenstaand mailadres.
Graag uw aanvraag 14 dagen voor de geplande activiteit indienen.