Grof huishoudelijk afval

Grof huishoudelijk afval is afval dat te groot en te zwaar is om in een huisvuilzak of -container aan te bieden. Denk bijvoorbeeld aan oude meubels of vloerbedekking.

U kunt het grof huishoudelijk afval op twee manieren inleveren:

  1. u brengt uw grof huishoudelijk afval naar de milieustraat;
  2. u kunt grof huishoudelijk afval zoals vloerbedekking en meubels tegen betaling op laten halen.

Let op! Bouwmateriaal, grond/aarde, puin (stenen, straatwerk), bielzen, apparaten met een stekker (koelkasten, wasmachines e.d.) en chemisch afval halen wij niet op.

Let op! In de periode van 23 juli 2024 tot en met 22 augustus 2024 is het ophalen van grof huishoudelijk afval niet mogelijk.

Grof huishoudelijk afval is afval dat te groot en te zwaar is om in een huisvuilzak of -container aan te bieden. Denk bijvoorbeeld aan oude meubels of vloerbedekking. U kunt uw grof huishoudelijk afval afgeven bij de milieustraat.

Ophalen

U kunt grof huishoudelijk afval zoals vloerbedekking en meubels tegen betaling op een dinsdag op laten halen. U kunt hiervoor makkelijk en snel online een afspraak maken.

U betaalt vooraf de kosten voor het ophalen van uw huishoudelijk grofvuil. Daarna ontvangt u een bevestiging per mail met de datum wanneer het afval bij u wordt opgehaald. Mocht u meer willen aanbieden dan 5 m3, geef dit dan aan in het opmerkingsveld in het formulier.

Deze afspraak kunt u tot uiterlijk één dag van tevoren telefonisch verzetten of afzeggen. Doe dit vóór 12.00 uur via telefoonnummer 14 0321.

Het afval dient vanaf 8.00 uur aan de weg te liggen op een plaats voor de woning waar de vrachtauto bij kan en waar geen obstakels (zoals een lantaarnpaal, boom of auto) in de weg staan.

Zorg er zelf voor dat anderen er geen afval aan toe kunnen voegen of afval kunnen weghalen. Op de door u betaalde hoeveelheid afval vindt geen terugbetaling plaats.

Let op! Bouwmateriaal, grond/aarde, puin (stenen, straatwerk), bielzen, apparaten met een stekker (koelkasten, wasmachines e.d.) en chemisch afval halen wij niet op. Dit kan naar de milieustraat gebracht worden.

De kosten zijn voor het ophalen van grofvuil gedifferentieerd. Dit betekent dat het tarief bij grotere hoeveelheden goedkoper wordt:

  • voor de eerste kuub (m3) betaalt u € 35,-;
  • voor 2 m3 betaalt u € 45,-;
  • voor 3 m3 betaalt u € 55,-;
  • voor 4 m3 betaalt u € 65,-;
  • voor 5 m3 betaalt u € 75,-.

U betaalt vooraf de kosten voor het ophalen van uw huishoudelijk grofvuil. 

Zorg er zelf voor dat anderen er geen afval aan toe kunnen voegen of afval kunnen weghalen. Op de door u betaalde hoeveelheid afval vindt geen terugbetaling plaats.