Terug naar het overzicht

Tentoonstelling kunstwerken Cyril Lixenberg

Foto door: Dana Lixenberg

Ter ere van het 50-jarige jubileum van Dronten kun je van 9 oktober tot 6 november het werk van beeldend kunstenaar Cyril Lixenberg bekijken op het binnenplein van De Meerpaal. De gemeente heeft het kunstplatform TAAK en curator Theo Tegelaers ingeschakeld in om dit met deze gratis tentoonstelling te vieren.

Al jarenlang is het werk van Lixenberg gezichtsbepalend voor de provincie Flevoland en met name voor Dronten. De samenwerking gaat terug naar 1987. Toen werden op verzoek van de familie Saloms de eerste drie beelden van de Kunstenaar geplaatst op de Ketelmeerdijk bij Ketelhaven. Terwijl Dronten groeide, verrezen er talloze sculpturen van Lixenberg langs belangrijke invals- en doorgangswegen.

Al zijn buitenwerken zijn opnieuw gefotografeerd door zijn dochter Dana. Deze zijn te bewonderen als onderdeel van de expositie. In deze afbeeldingen zijn ook verhalen van bewoners en een geactualiseerde routekaart opgenomen.

Ter ere van het 50-jarige bestaan van Dronten wordt daarom op zondag 9 oktober om 15.00 uur deze tentoonstelling geopend door wethouder Siert Jan Lap en de familie van Lixenberg.

Crowdfunding
De organisatoren ontvingen een budget van de gemeenteraad van de gemeente Dronten en bijdragen van een aantal cultuurfondsen. Ook is er een crowdfundingsactie gestart om sponsorgeld te verzamelen. De tentoonstelling komt namelijk tot stand met deelname van mensen van binnen en buiten de gemeente Dronten. Dit past bij kunstenaar Cyril Lixenberg zelf. Hij wilde beeldende kunst namelijk zoveel mogelijk van en voor de mensen laten zijn.

Ook jij kunt het project ondersteunen door een bedrag te geven via www.voordekunst.nl/projecten/14222-cyril-lixenberg-in-perspectief-1

Meer informatie over de tentoonstelling vind je op: www.drontengeeftjederuimte.nl/ontspannen/zien-en-doen/routes-in-dronten/lixenberg-in-perspectief