Terug naar het overzicht

Dronten vernieuwt website

Donderdag 29 april is de vernieuwde website Dronten.nl live gegaan. Wethouder Korting van gemeente Dronten is enthousiast over de klantvriendelijke en dienstverlenende website. ‘Waar ik trots op ben is dat inwoners hebben meegedacht hoe we de website zo goed mogelijk voor hen kunnen inrichten. Dat laat zien hoe betrokken onze inwoners zijn.’

Digitale dienstverlening

Met de vernieuwing en verbetering van de website zet de gemeente een belangrijke stap in digitale dienstverlening. De grote verbeterpunten waar de bezoeker direct gemak van heeft zijn: beter (voor)leesbaar, beter toegankelijk ook met een mobiele telefoon en tablet en een ‘Google-achtige’ zoekbalk. 

Samen nagedacht over opbouw 

Via een enquête konden inwoners meedenken over de opbouw van de website. Zo kon iedereen laten weten hoe de onderwerpen op een logische manier onderverdeeld konden worden. Veel van die ideeën en suggesties zijn overgenomen bij de nieuwe indeling. 

Verbeterde zoekmachine 

Met de verbeterde inrichting van de zoekmachine kunnen zoekresultaten beter gefilterd worden, waarbij onderscheid wordt gemaakt tussen nieuws en gemeentelijke producten. In de toekomst kan ook worden gezocht in de raadsinformatie. Daarvoor wordt nu eerst nog een link naar de website van de gemeenteraad aangeboden. 

Melding openbare ruimte ook via de app 

Meldingen voor verbeteringen van de openbare ruimte kunnen gedaan worden via de nieuwe website en de app Fixi. 

Voorleesfunctie en meertalig 

Bezoekers kunnen de teksten op de nieuwe website laten voorlezen. Ook is er de optie om een bericht te vertalen in 16 verschillende talen.