Financiële hulpaanbieders

Ben je ondernemer en heb jij financiële hulp nodig? Kijk dan hieronder welke instanties jou kunnen ondersteunen.

Bent u geen ondernemer? Kijk dan op de pagina ‘Zet de eerste stap’.

Energie Expertisecentrum Flevoland (EEF) is er voor jou! Namens de provincie Flevoland helpen wij ondernemers, non-profit organisaties en energiecoöperaties in Flevoland bij de ontwikkeling en realisatie van hun duurzame energie- en energiebesparingsprojecten. Hoe? Door onze onafhankelijke expertise te delen en financieringen te verstrekken. Ook als je project nét te klein is om geld bij investeerders of banken los te krijgen. Maar ook om een business case door te rekenen of om te sparren hoe je de energietransitie kunt aanvliegen. Wij helpen je graag vooruit en maken Flevoland nóg groener. Voor meer informatie kun je terecht op de website of stuur een mail. Dan nemen we contact met je op.

Op geldfit zakelijk ontdek je in 2 minuten welke stappen jij als ondernemer kan zetten om meer grip op je geld te krijgen. Liever persoonlijk advies? Bel gratis 0800-8115.

Kennispoort Regio Zwolle is er voor alle ondernemers in Regio Zwolle. Wij helpen bedrijven in Regio Zwolle innoveren, vernieuwend te ondernemen en met internationaal zakendoen.

We geven onafhankelijk, kosteloos en praktisch advies over het op de markt brengen van vernieuwende producten, diensten en processen. Verder inspireren we ondernemers, delen wij kennis en brengen wij bedrijven samen via onze evenementen. 

Kennispoort Regio Zwolle is een stichting. We worden gefinancierd door provincie Overijssel, de 22 gemeenten die Regio Zwolle vormen, verschillende onderwijsinstellingen en samenwerkingspartners. 

 

Upgrade jezelf Regio Zwolle helpt werkgevers te investeren in werknemers en ZZP-ers in zichzelf. 
Wil je investeren in jezelf of in je personeel door middel van scholing’, wij vergoeden 50%. 
Naast inspirerende verhalen, handige tools én een netwerk van specialisten bieden wij een financieel steuntje in de rug vanuit het Ontwikkelfonds Regio Zwolle. Een fonds voor de cofinanciering van vakinhoudelijke, functiegerichte of transitieopgaven gerichte her-, bij- en omscholing van werknemers. Kijk voor de voorwaarden op de website.

Klaar om te upgraden? Ga naar de website of bel 06 21 59 54 09.

 

Onze missie is duidelijk. We gaan voor de regionale versterking van het kleine mkb in Flevoland.

Onze Experts staan weer bijna voor je klaar
Bedrijven kunnen een fysiek gesprek aanvragen met één van onze vijf deskundige adviseurs, die elk zelf ook mkb’er zijn. Zij kennen het klappen van de zweep en zijn dankzij de complete MKB Schakelteam database volledig op de hoogte van elke regeling, subsidie of ondersteuning, die vanuit de overheid en het onderwijs voor het kleine mkb ter beschikking staan.

Tijdslijn
Dankzij de MKB-Deal van het ministerie van EZ&K kon het MKB Schakelteam Flevoland in de periode 2021-2022 met deskundige adviseurs kleine mkb-bedrijven (tussen de 2 en 10 werknemers) kosteloos ondersteunen bij (crisis)vraagstukken. Wegens de toegenomen belangstelling werd het MKB Schakelteam met zes maanden verlengd tot 1 juli 2023. Deze periode is nu ook afgelopen. In het programma van het nieuwe college van provinciale staten is vanaf 1 januari 2024 wederom middelen gereserveerd voor de voortzetting van het MKB Schakelteam Flevoland. Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen en de vorderingen? Meld je dan aan voor de MKB Schakelteam nieuwsbrief!

Meer informatie over het MKB Schakelteam vind je op hun website.

Het Zelfstandigenloket Flevoland (ZLF) is een samenwerkingsverband van de 6 Flevolandse gemeenten (Almere, Dronten, Lelystad, Noordoostpolder, Urk en Zeewolde). Als gemeentelijk loket zorgt het ZLF voor kredietverlening en inkomstenondersteuning voor ondernemers die wonen in Flevoland.

Het ZLF adviseert en ondersteunt startende, gevestigde, oudere en beëindigende ondernemers op het gebied van ondernemerschap.
Het ZLF zorgt voor de uitvoering van onder andere de volgende wettelijke regelingen:

  • het Bbz 2004 (Besluit bijstandverlening zelfstandigen 2004);
  • toepassing van de IOAZ (Wet inkomensvoorziening oudere en arbeidsongeschikte gewezen zelfstandigen).

 

In Flevoland kunnen ondernemers groeien: in tijd en ruimte maar ook mentaal en fysiek. Ze innoveren, groeien en verleggen grenzen. Horizon is de regionale ontwikkelingsmaatschappij van Flevoland. Wij ondersteunen Flevolandse ondernemers die willen groeien. Of je als ondernemer persoonlijk wil groeien, op zoek bent naar een financiering, hulp nodig hebt bij het zetten van de volgende groeistap of wanneer je internationale ambitie hebt. Voor meer informatie kunt u terecht op de website van Horizon.

De gemeente Dronten neemt deel aan het Technofonds. Het Technofonds verstrekt aanvullende financieringsmiddelen aan bedrijven. Deze bedrijven dienen zich te richten op innovatieve technieken, producten en processen, of werkzaam te zijn in de ICT. Fondsmanager is de heer Drs. M.M.J.F. Krijger. Voor nadere informatie kunt u terecht op de site van het Technofonds.

Swifterbant Jacques van den Bosch
Biddinghuizen Wilco van Zon
Dronten: Poort van Dronten Jacques van den Bosch
Dronten: Houtwijk/Staalwijk, Pioniersweg/Installatieweg, Mac3 Park Business Zone Delta  Danielle ter Beke