Veilig ondernemen

Aantrekkelijke bedrijventerreinen en een goed vestigingsklimaat zijn belangrijk voor de gemeente Dronten. Leegstand is een kans om mooie nieuwe bedrijven aan te trekken, maar kan ook een bedreiging zijn als criminelen hierdoor ongemerkt hun slag kunnen slaan. De wereld van ripdeals, het witwassen van crimineel verkregen geld, afpersing, uitbuiting van illegale werknemers en brand- of explosiegevaarlijke hennepkwekerijen en xtc-labs, komen dan ineens heel dichtbij. Criminele activiteiten midden tussen het reguliere bedrijfsleven vormen een steeds groter probleem.

Ondermijningsavond voor ondernemers

De gemeente heeft in samenwerking met veiligheidspartners en de ondernemersvereniging OVDD een online ondernemersavond over ondermijning georganiseerd. Dit is een actueel onderwerp. Aan tafel onder meer burgemeester Jean Paul Gebben, een ondernemer en vertegenwoordiging vanuit de politie. Bekijk hieronder de video.

Meer weten?

Er zijn verschillende organisaties waar u terecht kunt.

OVDD

OVDD is een vereniging voor ondernemers, die wordt bestuurd door ondernemers. Bij ons staat het algemeen belang van de ondernemers uit de Gemeente Dronten centraal in onze organisatie. Het primaire doel van OVDD is om een nog beter ondernemersklimaat te creëren in de gemeente Dronten. Klik hier voor meer informatie over de OVDD.

Politie

De wijkagenten zijn het eerste aanspreekpunt. Kijk voor de wijkagent in jouw buurt op de website van de politie. De overheid heeft jouw ogen en oren hard nodig in de strijd tegen drugscriminaliteit. Herken je bepaalde signalen of bent je zelf benaderd door mogelijke criminelen? Neem dan contact op met de politie of gemeente. De politie bereik je via 0900-8844 en voor bij heterdaadsituaties belt u 112.

Meld Misdaad Anoniem

Ziet u verdachte situaties in uw omgeving, herkent u de signalen die worden beschreven of bent u benaderd door criminelen? Meld dit dan bij de politie bij de wijkagent of via 0900-8844. Anoniem melden kan bij Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000 of op kijk op de website van Meld Misdaad Anoniem.