Duurzaamheidslening

De gemeente Dronten vindt het belangrijk haar inwoners te stimuleren energiebesparende en/of energieopwekkende maatregelen te treffen. Daarom heeft de gemeenteraad budget beschikbaar gesteld voor het geven van duurzaamheidsleningen aan inwoners van de gemeente Dronten. Met deze lening kunnen mensen met een eigen woning energiebesparende maatregelen treffen. Al meer dan 900 huishoudens in de gemeente Dronten maken inmiddels gebruik van deze regeling. Er is voldoende budget voor 2022 en 2023.

De voorwaarden (verordening) voor de duurzaamheidslening kunt u vinden in de verordening duurzaamheidslening. Deze verordening uit 2013, is nog steeds van toepassing. Wilt u een duurzaamheidslening? Doe dan naast uw aanvraag bij de gemeente Dronten ook een aanvraag bij het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting (SVn). De aanvraag bij SVn kan worden gedaan als de toekenning van de aanvraag van de gemeente binnen is. SVn verzorgt de financiële component van uw aanvraag in opdracht van de gemeente Dronten.

Heeft u nog vragen over de duurzaamheidslening? Vul dan ons contactformulier in. 

U kunt een duurzaamheidslening aanvragen voor bijvoorbeeld zonnepanelen, verwarmen of isolatie. U vindt alle maatregelen in de verordening duurzaamheidslening. U kunt de lening aanvragen via het digitale aanvraagformulier.

Stappenplan aanvragen:

Stap 1 – Aanvraagformulier Duurzaamheidslening van de gemeente Dronten
Stap 2 – Aanvraagformulier Duurzaamheidslening SVn

Let op! Geld lenen kost geld. Leen niet meer dan u nodig hebt!

Voor huishoudens:
Met de duurzaamheidslening leent u tot maximaal € 15.000,- bij de gemeente. Met de een ‘Energiebespaarlening’ leent u tot maximaal € 25.000,- bij het rijk. U mag gebruik maken van beide leningen, zodat u in totaal € 40.000,- kunt lenen voor het energiezuinig maken van uw woning. Let op de verschillende voorwaarden van beide leningen. Een duurzaamheidslening mag u bijvoorbeeld afsluiten voor 1 of meer maatregelen, de energiebespaarlening voor 2 of meer maatregelen. Let ook op de actuele rentepercentages.

Voor huishoudens, bedrijven en instellingen:
Kijkt u ook eens op de  website van de Rijksoverheid en op de website van de Rijksdienst voor ondernemend Nederland. Hier vindt u meer informatie over de landelijke subsidieregelingen en leningen.

Ook een rijksregeling is het warmtefonds. Hier kunnen bedrijven, instellingen en particulieren geld lenen. Particulieren met een verzamelinkomen tot maximaal €60.000,- kunnen lenen tegen 0% rente. Klik hier voor meer informatie over de 0% regeling. Hier vindt u de andere actuele tarieven van het warmtefonds.

Voor inwoners, instellingen en ondernemers die duurzame energie willen opwekken of energie willen besparen, zijn er ook landelijke regelingen van kracht. Kijk voor meer informatie over landelijke regelingen op de website van de Rijksoverheid en op de website van de Rijksdienst voor ondernemend Nederland.

Let op! Geld lenen kost geld. Leen niet meer dan u nodig hebt!