Wachtverhalen

We willen als gemeente Dronten 70% van de telefoontjes die op het KlantContactCentrum binnenkomen binnen 25 seconden beantwoorden.
Tijdens drukke momenten kan het gebeuren dat u langer moet wachten dan u van ons gewend bent.
Om het leed dat wachten heet te verzachten hebben wij korte verhalen ingesproken.
Zodra er een medewerker beschikbaar is wordt u geholpen. Het verhaal dat u hoort wordt afgebroken.
Bent u benieuwd naar de rest van het verhaal, dan kunt u deze hieronder teruglezen.

Vliegersmonument
Voor het gemeentehuis staat een monument ter nagedachtenis aan de gesneuvelde geallieerde vliegers tijdens de Tweede Wereldoorlog. De propeller die voor het monument staat is van de Britse Avro Lancaster ED 357 van het 12e squadron, die is neergehaald boven de plek waar nu het gemeentehuis staat.

Roggebotsluis

De Roggebotsluis was het eerste echte dorp binnen de huidige gemeente Dronten. Roggebotsluis lag op een zandplaat en was daardoor een van de eerst drooggevallen gebieden. In Mei 1958 waren de eerste huizen klaar voor bewoning. Een ideale plek om vanaf daar de polder verder in te trekken en in gebruik te nemen. Drooggevallen land werd bewerkt, beplant en bebouwd.

Op de bodem van de Zuiderzee
Dronten mag dan als gemeente meer dan een halve eeuw oud zijn. De bodem is veel ouder. Met de inpoldering werd drooggelegd wat soms eeuwen onder water had gelegen. in Flevoland werden 440 scheepswrakken, of delen daarvan gevonden. Daarmee is Flevoland het grootste droge scheepskerkhof ter wereld. Vindplaatsen in Flevoland zijn te herkennen aan rood witte palen met een rood scheepje erbovenop. In gemeente Dronten staan verschillende van die palen op akkers.