Leren en Ontwikkelen

Als jij groeit, groeien wij als organisatie ook! Daarom zetten wij talent voorop en vormen leren en ontwikkelen belangrijke onderdelen in onze organisatiewaarden, de 4 V’s.

De 4 V’s

 • Vertrouwen
  Door jouw vaardigheden en kennis uit te breiden, voel je je gesteund en vertrouwd  door de organisatie. Daarmee voer je met vertrouwen jouw werk uit. En dat vinden wij belangrijk.
 • Verbinding
  Leren van en met elkaar is hier aan de orde van de dag, bijvoorbeeld aan de hand van intervisie. Ook kun je aan verschillende projectgroepen en netwerken deelnemen. Leer je collega’s kennen en onderneem interessante activiteiten.
 • Vernieuwingskracht
  Je kunt jouw innovatieve brein op volle toeren laten draaien, want verandering is voor ons een kans, geen obstakel. Jouw ideeën kunnen de toekomst van Dronten vormgeven.
 • Vakmanschap
  Wij geloven in vakmanschap. Met jouw verfijnde expertise, die je steeds blijft ontwikkelen, zorg je voor een hoogwaardige dienstverlening voor onze inwoners.

Met ons ‘Welkom aan boord’ programma bieden we iedereen die bij ons over de drempel stapt eenzelfde basis. Afhankelijk van jouw benodigde expertise behaal je certificaten en volg je opleidingen. Daarnaast stimuleert het Goede Gesprek (ontwikkelgesprekken met jouw leidinggevende) je na te denken over wat de 4 V’s voor jou betekenen en hoe je je hierin kunt ontwikkelen; door opleiding, maar bijvoorbeeld ook door coaching of mentoring. Samen kom je tot een plan, wij bieden de mogelijkheden.

Op een rijtje: dit kun je verwachten

 • Individuele ontwikkelingspaden en coaching om jouw vaardigheden en talenten te laten bloeien;
 • Trainingen, cursussen en workshops uit de Dronten Academie om jouw vakbekwaamheid te vergroten;
 • Interne mobiliteit: jouw volgende carrière stap kan binnen de gemeente Dronten zijn! Zo hebben we een programma waarin jij je leiderschapskwaliteiten verder kunt ontwikkelen;
 • Doe onze TMA of Insights Discovery analyse en ontdek wat jouw sterke kanten zijn en hoe je die kunt inzetten in je werk. Daarnaast zijn we aangesloten bij Talentenregio, een samenwerkingsverband van 26 organisaties in Overijssel, Drenthe, Gelderland en Flevoland. Daardoor kun je intern solliciteren, meedoen met leuke workshops en er is een Talentenproeverij die je niet wilt missen.

De Dronten Academie

Onze Dronten Academie is ontworpen om de persoonlijke groei van medewerkers te stimuleren en biedt een uitgebreid scala aan workshops, e-learnings en inspiratiebijeenkomsten. Jaarlijks evalueren we ons aanbod op basis van ontwikkelingen die op ons af komen; zowel intern als extern. Denk aan wet- en regelgevingen die nieuwe kennis en vaardigheden vereisen, zoals de Omgevingswet. Staat jouw gewenste opleiding niet in de Academie? Maar heb je wel een goede motivatie waarom deze onderdeel zou moeten uitmaken van jouw ontwikkelpad? Dan kun je deze, in samenspraak met jouw manager en HR persoon, laten opnemen in de Dronten Academie.

Marion Ebbeling, adviseur Leren en Ontwikkelen:

We werken bij de Dronten Academie nauw samen met teams en afdelingen en gaan in gesprek met leidinggevenden. Zo krijgen we inzicht in specifieke behoeften en kunnen we gerichte trainingen en activiteiten ontwikkelen. Kun je je vakmanschap goed bijhouden, draagt dat natuurlijk bij aan je vitaliteit.