Arbeidsvoorwaarden

Nieuwsgierig naar wat gemeente Dronten jou te bieden heeft? Hier vind je een overzicht van de arbeidsvoorwaarden en personeelsregelingen die bij ons van toepassing zijn:

  • de Cao Gemeenten. Hierin staan de regels die gelden voor alle gemeenteambtenaren in Nederland;
  • boek 7, titel 10 (arbeidsovereenkomst) van het Burgerlijk Wetboek. Het BW geldt voor alle werknemers in Nederland.

Een goed salaris

De hoogte van jouw salaris hangt af van de zwaarte van je functie, je kennis en ervaring. De functies zijn ingedeeld in schalen met een minimum- en een maximumsalaris. Binnen jouw functie kun je dus groeien in salaris.

Individueel Keuze Budget (IKB)

Naast jouw maandsalaris bouw je 17,05% extra op aan IKB. Met het budget kun je onder andere:

  • extra verlofuren kopen;
  • extra geld krijgen door het uit te laten betalen;
  • opleidingen volgen;
  • vakbondscontributie betalen.

Tijd- en plaatsonafhankelijk werken

Bij ons werk je onafhankelijk van tijd en plaats. Je kunt dus ook op andere plaatsen werken dan in het Huis van de Gemeente of thuis. En je werkt tijdonafhankelijk, je deelt jouw uren in hoe ze passen bij jou.

Werkweek en vakantie

Een volledige werkweek bestaat uit 36 uur. Vaak kun je ook parttime werken. De werktijden stellen we in overleg vast. Bij een volledige werkweek krijg je 144 uur wettelijke vakantie-uren en 43,2 uur bovenwettelijke vakantie-uren. Wil je meer vakantiedagen? Dan zet je het Individueel Keuzebudget (IKB) hiervoor in.

Verlofuren

Je kunt ook verlof sparen. Met spaarverlof krijg je de mogelijkheid om bovenwettelijke vakantie-uren opzij te zetten voor later. Het spaarverlof is onbeperkt geldig. Jij bepaalt zelf waarvoor je je spaarverlof opneemt. Denk aan een lange vakantie, eerder stoppen met werken voor je pensioen, mantelzorg of om een opleiding of studie te volgen.

Pensioenfonds

Je bent verzekerd van een goed pensioen tegen een zo’n laag mogelijke premie bij pensioenfonds ABP. De beleggingen van dit pensioenfonds dragen bij aan een duurzame wereld.

Reiskostenvergoeding

Wil je met het ov naar jouw werkplaats toe? Dan krijg je een NS-Business Card met 100% vergoeding voor woon-werkverkeer. Kom je met de auto? Dan ontvang je een tegemoetkoming.

Fietsplan

Kom je minimaal de helft van jouw werkdagen op de fiets? Dan kun je meedoen met het fietsplan. Je kunt een nieuwe fiets aanschaffen en profiteert van een belastingvoordeel. De fiets is jouw eigendom. Je betaalt de fiets terug via een verlaging van je brutoloon.

Persoonlijke ontwikkeling

We vinden het belangrijk dat je bij ons kunt blijven groeien, hiervoor hebben we onze eigen Dronten Academie. Dronten Academie faciliteert allerlei inspirerende e-learnings om als een vis in het water in de gemeentewereld te worden.

Het hele jaar door worden er activiteiten, trainingen en workshops georganiseerd. Voorbeelden zijn een training managen zonder macht, een webinar elke dag een topdag, een rondleiding op het Lowlandsterrein en een workshop over deep democracy.

Daarnaast bieden we coaches aan en hebben we een opleidingsbudget beschikbaar. Alles voor jou om je talenten te ontwikkelen.

Netwerken en activiteiten

We hebben verschillende netwerken waar je aan kunt deelnemen. Hiermee vergroot je je eigen netwerk, leer je collega’s kennen en onderneem je interessante activiteiten. Zo hebben we bijvoorbeeld de personeelsvereniging De Rede-Rei en Jong Dronten.

Daarnaast zijn we aangesloten bij Talentenregio, een samenwerkingsverband van 26 organisaties in Overijssel, Drenthe, Gelderland en Flevoland. Wat betekent dit dan voor jou? Je kunt onder andere intern solliciteren, meedoen met leuke workshops en er is een Talentenproeverij die je niet wilt missen.

Jong Dronten

Ben jij onder de 36 jaar? Dan biedt Jong Dronten een extra leuke toevoeging aan jouw werk! Jong Dronten brengt jonge ambtenaren in verbinding met als doel het uitwisselen van kennis, ervaring en ideeën.

De Rede-Rei

Onze eigen personeelsvereniging de Rede-Rei, organiseert het hele jaar door verbindende activiteiten. De evenementenkalender is altijd gevarieerd, van beverexcursie tot Vrienden van Amstel live, van workshop schilderen tot een barbecue. Er is voor ieder wat wils.